Vesti

Grad nastavlja ulaganja – nova podloga na igralištu „Partizan”

Sremska Mitrovica – Radovima na rekonstrukciji „Partizanovog” igrališta Grad Sremska Mitrovica nastavlja ulaganja u sportske objekte. Prva faza obnove je okončana postavljanjem konstrukcije za tribine, golova i gumirane multifunkcionalne podloge, a druga faza je predviđena za početak 2022. godine.

Planirano je da „Partizanovo” igralište ponovo bude objekat otvorenog tipa namenjen za različite vrste sportova, ali i održavanje brojnih kulturno-umetničkih manifestacija. Radovi u prvoj fazi rekonstrukcije podrazumevali su postavljanje konstrukcije za tribine, postavljanje golova, asfaltne baze i gumirane multifunkcionalne podloge. Teren je danas obišao Petar Samardžić zamenik gradonačelenice.

„Pre dve godine završena je rekonstrukcija zgrade mitrovačke Železničke stanice, zajedno sa trgom i spomenikom ispred zgrade kao jednim od najpoznatijih simbola Sremske Mitrovice. Nastavili smo sa tim trendom i u slučaju „Partizanovog” igrališta kao još jednog od poznatih simbola našeg grada koji je usled zuba vremena dugo godina bio devastiran, zaboravljen, nije bio u funkciji. Stoga smo odlučili da ga oživimo kroz potpunu rekonstrukciju koju podržavaju Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i da mu vratimo nekadašnji sjaj, da omogućimo da se posle nekoliko decenija ovde ponovo održavaju sportska i školska takmičenja ali i brojne kulturno-umetničke manifestacije. Prva faza rekonstrukcije je upravo okončana, postavljanjem golova i gumirane multifunkcionalne podloge, a njoj su prethodile sanacija tribina, odnosno konstrukcija za postavljanje tribina, kao i asfaltna podloga koja se nalazi ispod gumirane. Druga faza predviđena je za par meseci i podrazumeva postavljanje LED reflektora, uređenje svlačionica i postavljanje stolica na tribine. Možemo očekivati da će biti omogućeno, na proleće sledeće godine, kad bude lepo vreme, da se na ovom modernom igralištu otvorenog tipa, održavaju, kao nekada, sportska takmičenja i turniri, što će sada biti u mogućnosti i u noćnim uslovima. Radovi su finansiran od strane Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport u vrednosti od 5,7 miliona dinara”, rekao je Samardžić.

Zgrada Sokolskog doma kojoj pripada i tzv. „Partizanovo” igralište nalazi se u samom centru našeg grada. Profesor Mladen Jakovljević sportski direktor Sokolskog društva kaže da su na inicijativu Grada sklopili dogovor pre godinu dana o rekonstrukciji i adaptaciji terena koji je od vrlo velikog značaja za sportsko društvo.

Kako je rekao Mladen Jakovljević: „U klubu ima oko 300 do 400 članova koji se bave gimnastikom, imamo razne oblike rekreacija ali teren nije bio u funkciji. Otvaranjem terena nadamo se da bar dva do tri puta može da se organizuje veći broj dece u smislu rekreativnih oblika, pomoći i održavanju raznih takmičenja. Ovaj teren treba da ima multifunkcionalnu sadržinu vezano za tenis, rukomet, fudbal i sve ostale sadržaje koji mogu da se ovde odvijaju. Sama zgrada Sokolskog društva postoji od 1928. godine, prvi put se Sokolsko društvo pojavljuje u nekim zvaničnim dokumentima 1906. godine, a 1922. je osnovano Sokolsko društvo kao Srpsko sokolsko društvo, posle toga je izgrađena zgrada, teren i svi ostali sadržaji koji su činili dugi niz godina osnovni sadržaj sporta u Sremskoj Mitrovici. Sportiski teren je postavljen tek 1966. godine, a pre 20 godina je asfaltiralan.”

Druga faza rekonstrukcije „Partizanovog” igrališta predviđena je za početak 2022. godine. Kada svi radovi budu gotovi, ovaj teren, sa pratećim sadržajima pružaće vrhunske uslove za bavljenje sportom i održavanje kulturnih manifestacija.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934