Vesti

Grad nagrađuje svetske šampione Igora Kovačića i Bojana Kličarića

Sremska Mitrovica – Povodom osvajanja medalja i učešća u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u kuglanju koje je održano u oktobru u gradu Tarnowo Podgorne (Poljska) priređen je prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici Igoru Kovačiću i Bojanu Kličariću. Svetskim šampionima uručene su novčane nagrade.

Dva svetska šampiona Bojan Kovačić i Igor Kličarić već neko vreme su članovi kuglaške reprezentacije Srbije, koja je ove godine po šesti put osvojila titulu prvaka sveta.Osvajače zlatnih medalja koji su i naši sugrađani, ugostili su načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo u ime Grada, Gradske uprave i svoje lično ime čestitao je osvajačima medalja i dodao: „Mi smo već šest puta prvaci sveta, četiri puta zaredom, a u poslednja dva prvenstva 2019. u Češkoj i sada u Poljskoj smo u velikim finalima savladali, mogu slobodno da kažem kuglašku velesilu, reprezentaciju Nemačke. Ovi supermomci su svoje prve kuglaške korake načinii u Kuglaškom klubu „Srem” u Sportskom centru „Pinki”, sportski stručnjaci su videli, odabrali, prepoznali u njima talenat i naravno oni su uz svoj predan rad i veliki trud došli do ovih sportskih visina. Naši sugrađani Igor i Bojan su jako mladi i očekujemo da i u narednim godinama ponovo osvajaju svetske šampionate. Grad će superšampione, prvake sveta nagraditi jednokratnim novčanim iznosom od 50 hiljada dinara. Posebno im se zahvaljujem što su na ovakav način predstavili Mitrovicu i želim im puno uspeha u daljim karijerama, a obzirom kakve su rezultate do sada postizali, smatram da će tako raditi i u budućnosti.”

Pohvalio je i članove Upravnog odbora Kuglaškog kluba „Srem” prepoznavši ih kao ljude koji su, takođe, zaslužni za velike uspehe kluba i ovog, malo zapostavljenog, sporta. Istakao je da naši mitrovački šampioni imaju prethodnih nekoliko godina kontinuitet rezultata, što ukazuje da su zaista sjajni momci, vrhunski sportisti, za šta su ove medalje još jedan dokaz.

Igor Kovačić nosilac zlatnog odličja zahvalio se na prijemu, pažnji i nagradi i rekao: „Put je bio težak, pripreme reprezentacije su tekle malo otežano jer dosta igrača igra u inostranstvu, nismo imali slobodne vikende, igrali smo lige, pa ekipa nije bila zajedno ali kada smo otišli na Svetsko prvenstvo svi smo funkcionisali kao jedan, bili smo uvek zajedno, družili smo se, pravili atmosferu. Igrali sve smo bolje i bolje, uspeli smo da oborimo i svetski rekord za 128 čunjeva, ekipni svetski rekord, naš igrač je skinuo u istoj utakmici i pojedinačni svetski rekord, tako da smo sad neprikosnoveni i mislim da će taj svetski rekord jako teško da se obori u budućnosti. Bojan sad bio prvi put sa nama na Svetskom prvenstvu, meni je drago da smo iz našeg grada nas dvojica predstavljali našu Srbiju, našu Sremsku Mitrovicu i uspeli u nečemu za šta smo trenirali. Pokazali smo da smo najjači na svetu. Sad nastavljamo dalje u našim ligama, trenutno sam u klubu u Nemačkoj i spremamo se za buduća takmičenja.”

Kuglaška reprezentacija Srbije, podsećamo, oborila je ekipni svetski rekord u polufinalnom duelu protiv Slovačke na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Poljskoj i on sada iznosi 4.140 čunjeva. Igor Kovačić igra za nemački klub „Rot vajs” Zerbst, a Bojan Kličarić u našem najboljem klubu, KK „Beograd”. Za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupali su iako su po godinama bili mnogo mlađi i odavno su standardni reprezentativci i nosioci igre na svim takmičenjima.

„Zahvalio bih se na ovom prijemu i nagradi Grada Sremska Mitrovica, moji utisci su posle ovog prvenstva izvanredni, dobio sam priliku da prvi put nastupam u seniorskoj konkurenciji na ovako velikom takmičenju, sa onima sa kojima sam u juniorskoj konkurenciji već imao priliku da igram i da osvajam medalje. Meni je drago što sam mogao da budem deo takve ekipe, gde smo svi bili na vrhunskom nivou, konkurencija je to zahtevala, morali smo da budemo najbolji od najboljih da bi ostvarili rezultat. Svetsko prvenstvo je bilo na jako visokom nivou, rezultati takođe, mnogi igrači su oborili svoje lične rekorde. Naravno uvek mi je drago što mogu da dobijem priliku da igram i sa Igorom Kovačićem, već imamo zajedno mnogo uspeha i u juniorskoj konkurenciji, a  sada evo i u seniorskoj konkurenciji”, rekao je Bojan Kličarić.

Obojica su svoje prve kuglaške korake napravili još kao pioniri u kuglani u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Odmah se videlo da su vanserijski talenti za ovaj sport, pa su prošli sve reprezentativne selekcije od pionira, kadeta, omladinaca i sada seniora.

Reprezentacija Srbije osvajala je svetska prvenstva 2009, 2011, 2015, 2017, 2019. godine i sada 2021.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632