Vesti

Bez grejanja deo Vrtića „Maslačak”

Sremska Mitrovica – Vrtić „Maslačak” ima problem sa grejanjem, cevi koje se nalaze u zemlji razlog su što do sada kvar nije saniran ali se radi na otklanjanju problema.

Predškolska ustanova „Pčelica” u jednom delu Objekta „Maslačak” u naselju 29. novembar prema saopštenju Biljane Cvijetić direktorice i predstavnika Saveta roditelja, još uvek je bez grejanja.

Biljana Cvijetić, direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” rekla je da je prošle godine u ovom vrtiću došlo do pucanja grejnih instalacija koje su ubrzo popravljene. Kada je počela nova grejna sezona i kad je grejanje uključeno, konstatovali su da opet negde postoji kvar: „Jako je teško pronaći kvar jer su sve instalacije pod zemljom, u kanalima, ali smo angažovali stručnjake iz „Toplifikacije” koji će pomoći da se kvar pronađe i otkloni u najbržem mogućem periodu. U vrtiću 80% grejanja radi, a ne radi u ekonomskom delu i u jaslenom delu gde su smeštene četiri jaslene grupe. Međutim, mi smo uspeli da se reorganizujemo i da tu decu prebacimo u deo vrtića gde grejanje radi. Takođe smo nabavili 6 norveških radijatora rasporedjenih u sobe, kako bismo dodatno zagrejali prostor, temperatura u sobama je u proseku 22 stepena. Radimo i dalje na tome da otklonimo kvar.”

„Deo cevi u zemlji otežava pronalazak kvara. Mi smo pronašli na jednom mestu, međutim, kada su majstori polupali beton i došli do cevi, kvara tu uopšte nije bilo. Jako je teško ali ćemo naravno raditi na tome da se problem reši. Ono što je takođe bitno da kažem jeste da će se kompletna rekonstrukcija grejnog sistema raditi u sklopu rekonstrukcija vrtića početkom sledeće godine za šta su i predviđena sredstva u narednoj budžetskoj godini. Koristim priliku da zamolim roditelje za još malo strpljenja i da se zahvalim na razumijevanju nadam se da ćemo to uspeti sve rešiti u najskorije vreme.”

U jaslicama imaju upisane četiri grupe ali trenutno ima oko 20 dece ukupno, koja dolaze i svi su izmešteni u deo vrtića gde se greje. O problemu su odmah obavešteni i roditelji.

Prema rečima Tijane Cvetinčanin, predstavnice Saveta roditelja Vrtića „Maslačak” grejne instalacije se pregledaju, radi se na  otklanjanju  kvara: „Mi kao roditelji smo obavešteni od samog početka vezano za problem sa grejanjem. Kada smo dobili tu informaciju svi smo se naravno, jako zabrinuli uopštenog stanja i boravka naše dece u vrtiću. U razgovoru sa direktorima i sa nadležnima iz vrtićke ustanove dobili smo informaciju da se radi na rešavanju problema grejanja i mi generalno kao Savet roditelja stojimo na raspolaganju i nadležnim u vrtiću, a i svim roditeljima čija deca pohađaju ovu ustanovu, da bismo zajedno došli do rešenja samog problema.”

Kvar još uvek nije otklonjen, prema rečima nadležnih, problem su cevi koje se nalaze u zemlji i to je glavni razlog što do sada nije saniran. Rekonstrukcija celog sistema grejanja svakako je planirana u sklopu obnove zgrade vrtića početkom sledeće godine.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042