Vesti

Bespovratna sredstva seoskim turističkim domaćinstvima podsticaj ruralnog razvoja

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica danas je potpisala rešenja o dodeli sredstava i raspodeli sredstava sa osam seoskih turističkih domaćinstava. Ukupna vrednost dodeljenih sredstava je oko 800 hiljada dinara.

Bespovratna sredstva dodeljena su seoskim turističkim domaćinstvima kao podsticaj ruralnog razvoja i turizma. Tih osam domaćinstva dobilo je sredstva na osnovu prethodno raspisanog konkursa.

Kako je rekla Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica: „Reč je o dodeli bespovratnih sredstava po konkursu koji smo raspisali pre mesec dana. Seoska turistička domaćinstva će moći da koriste ova sredstva kako bi svoju uslugu mogli što bolje da promovišu, bilo za izradu internet prezentacije, za izradu promo spotova, reklama ali i turističke signalizacije. Ukupno dodeljena sredstva su oko 800.000 dinara. U narednom periodu planiramo prezentaciju kreditnih linija zajedno sa Razvojnim fondom Vojvodine i isto tako, pošto nam predstoji period kada naši poljoprivrednici više ne rade na njivama, zajedno sa Poljoprivrednom stručnom službom krenuće savetodavna predavanja koja ćemo organizovati u Gradskoj kući.”

Svako domaćinstvo dobilo je po 100.000 dinara, a u svrhu promocije ruralnog turizma i povećanja vidljivosti svoje ponude i usluga na tržištu.

Snežana Biserčić u ime Seosko-turističkog domaćinstva Biseri iz stare Bingule zahvalila se na podsticaju: „Veoma smo zahvalni Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremske Mitrovice na podsticaju koji smo dobili. Taj podsticaj ćemo iskoristiti vezano za promo spot, da bi lakše prikazali našim turistima pošto smo početnici u ovom poslu.”

Dobijenu pomoć seoska turistička domaćinstva mogu da koriste kako bi postali vidljivi na tržištu, a od njih zavisi u koju svrhu će da utroše sredstva, naravno u skladu sa konkursom.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142