Vesti

Baletski spektakl u Madlenianumu

Beograd – Treći internacionalni dečiji baletski festival održan 27. novembra u Beogradu na prelepoj sceni Opere i teatra Madlenianum u organizaciji Baletskog studia „Adagio”. Mladi baletski plesači iz svih većih  gradova iz Srbije i gostima iz Republike Srpske i Rusije pokazali su izvanredno znanje i poznavanje baletske tehnike pa i drugih plesnih disciplina.

Izvanredan nastup malih plesača iz Kragujevca, Niša, Baletske škole „Dimitrije Parlić” iz Pančeva, Beograda, Požarevca, Bijeljine, Moskve, Sremske Mitrovice… propraćen je gromoglasnim aplauzom od strane publike, a svi učesnici su dobili diplome i medalje, festival nije bio takmičarskog karaktera ali svakako su učesnici bili nagrađeni.

Studio modernog i klasičnog baleta Olena prestavio se sa šest koreografija: Solo Ena Danenbaum koreografija „Afraid”, solo Andrea Ratić koreografijom „Maskarada”, solo Nela Milisavić koreografijom „Rainbow”, duo Andreja i Nevena Jovanović koreografijom „Valcer lutaka”, duo Sofija Matanić i Sofija Matić koreografija „Devojčica i cvet” i seniorska grupa Eleonora Jokić Runtić, Jovana Komadinović, Katarina Ilić, Sara Marin i Danijel Strniša koreografija „Katrin”. Velika je čast bila nastupati na prelepoj sceni na kojoj ste igraju mnoge baletske predstave.

„Hvala direktorki festivala Oliveri Stanojević Mitrović na pozivu i na divnoj organizaciji. Naš baletski studio sprema se i za sledeća takmičenja u organizaciji Dance Now tima ali za sve ljubitelje plesa i baleta sprema se „Plesna čarolija” za 18. decembar sa početkom u 19 sati u mitrovačkom pozorištu „Dobrica Milutinović””, najavila je Svetlana Olena Rimac koreograf studia.

Najava događaja

27feb(feb 27)19:0004mar(mar 4)20:00Koncertni serijal povodom Dana Muzičke škole

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8180117.1695117.5210