Vesti

Počela grejna sezona

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” izvršilo je sve neophodne pripreme za grejnu sezonu i radijatori su topli već od danas. Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice i Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikcija” sa saradnicima obišli su kotlarnicu na Starom mostu.

Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” uvek je spremno da se sa grejanjem počne i ranije ukoliko to bude potrebno, kao što je to ove godine. Tokom leta urađene su sve pripreme za grejnu sezonu. Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice  sa saradnicima i Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikcija” obišli su danas Kotlarnicu JKP „Toplifikacije” na Starom mostu.

Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice rekla je tokom obilaska: „Nakon izveštaja Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” u kojem kažu da je urađena provera sistema daljinskog grejanja, da su izvršili i tople i hladne probe kao i remont možemo doneti odluku da grejna sezona može da počne, odnosno već od jutros naši sugrađani koji se greju putem daljinskog grejanja mogu da primete da su radijatori topli. U prilogu toj činjenici govori i atmosferska temperatura koja je u opadanju. Kako smo dobili informaciju iz „Toplifikacije” energenata ima dovoljno i nadamo se da će ovo biti jedna dobra grejna sezona.”

Sistem daljinskog grejanja JKP „Toplifikacije” koristi 3400 stanova, poslovnog prostora ima oko 80 000 kvadrata, a ukupno površina koja se greje iznosi oko 240 hiljada kvadrata poslovnog i stambenog prostora.

Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija” rekao je da danas kreću sa grejnom sezonom: „Hladne i tople probe, sve je završeno do kraja septembra meseca, izvršili smo sve provere i probe proizvodnog, funkcionalnog i distributivnog sistema. Sve funkcioniše u najboljem redu. Naše obaveze smo ispunili do prvog oktobra, prošle godine smo krenuli 12. oktobra, ove godine krećemo 6. oktobra i to nam je samo pokazatelj da moramo biti pripravni što ranije jer svaka sezona kreće ranije nego što je predviđeno po gradskoj odluci, 15. oktobra. Nismo imali nikakvih problema, remont smo uradili kvalitetno, tako da očekujemo da u periodu zime nećemo imati nekih većih problema. Apelujem na naše korisnike ako imaju nekakav problem sa grejanjem da se jave našoj tehničkoj službi, da taj problem rešimo što ranije i u što kraćem periodu. Inače za sad nema ni poziva građana, radijatori su već od jutros, od pet, topli, mi smo juče u popodnevnim satima krenuli sa grejnom sezonom da bi sva naselja ravnomerno dobila toplotnu energiju.”

Kako je dodao Sladojević, kao energent za grejanje koriste gas i na izmenjivačkoj stanici biomasu. Korisnici mogu prijaviti  curenje ventila ili ukoliko se javi potreba da ozračuju radijatore putem telefona, kao i eventeulane kvarove ili neke nedostatke na sistemu.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042