Vesti

Gradonačelnica u poseti školama i vrtićima tokom „Dečije nedelje”

Sremska Mitrovica – Nizom aktivnosti, predškolske i školske ustanove sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, obeležile su manifestaciju „Dečija nedelja” pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete”. Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice i Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, posetili su nekoliko predškolskih i školskih ustanova na teritoriji Grada.

Gradonačelnica Milovanović je posetila mališane iz predškolske ustanove „Stonogica”, a oni su joj postavljali zanimljiva pitanja, dok su učenici Osnovne škole „Jovan Popović” iz Velikih Radinaca organizovali likovnu koloniju.

Važnost očuvanja životne sredine pokazali su učenici Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice. Zajedno sa gradonačelnicom i načelnikom Gradske uprave za sport, posadili su drvo Hrasta lužnjaka. Time je najavljen početak akcije ozelenjavanja školskih dvorišta na teritoriji Grada, u saradnji sa JP „Vojvodina Šume”.

Gradonačelnica Milovanović i načelnik Đurić prisustvovali su i „Reviji jesenjih šešira”, koju su organizovali učenici Osnovne škole „Boško Pakovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovci, dok su  u predškolskoj ustanovi „Zvezdica” odgledali priredbu, povodom „Revije torti”. Potom su u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja” bodrili učenike, za koje je organizovan sportsko – takmičarski dan.

Što se tiče važnosti ove manifestacije, gradonačelnica je istakla da kroz aktivnosti kojima se obeležava „Dečija nedelja” saznajemo koje su potrebe, prava i obaveze naših najmlađih sugrađana, a velika važnost je u tome što se učenici uče toleranciji, razvijaju sportski duh i solidarnost, što je prevencija vršnjačkog nasilja. Dodala je i da će Grad Sremska Mitrovica nastaviti da radi na poboljšanju uslova u svim svojim obrazovnim ustanovama.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142