Vesti

Direktorica ARR poklonila lektiru školskoj biblioteci u Grgurevcima

Grgurevci – Direktorica Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović, posetila je područno odeljenje Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima i u ime lokalne samouprave, a povodom Dečje nedelje, poklonila komplete lektira školskoj biblioteci.

Lokalna samouprava vodi računa o svoj deci, a tokom meseca oktobra i manifestacije pod nazivom Dečja nedelja obilazi mališane i koristi prilike za susrete sa njima i njihovim nastavnicima. Osnovna škola u Grgurevcima ove godine je dobila na poklon komplet školske lektire.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica rekla je prilikom obilaska škole i susreta sa decom: „Povodom obeležavanja Dečje nedelje Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica danas je donela kao poklon Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima komplet knjiga, komplet lektira. Imam jako veliku želju i nameru da ovim počnem tradiciju podele ovakvih poklona svim našim školama na selu jer smatram da je ulaganje u decu, ulaganje obrazovanje naša budućnost. Dakle ovo je povodom Dečje nedelje ali i bez povoda želim da škole sve škole na selima krenu da dobijaju ovakve poklone.”

Ljubica Laćarac Vasiljević nastavnica srpskog jezika i književnosti u školi u Grgurevcima zahvalila se, prvenstveno u ime dece i u svoje ime, na ovom poklonu.

„Knjiga je najlepši poklon, pogotovo školi koja ima jako mali fond knjiga i odlično je što su u pitanju knjige koje im trebaju i koje oni čitaju. Hvala Gradu, hvala Dušici, mi smo ovim upotpunili naš fond biblioteke na čemu radim svake godine od kako sam ovde, 10 godina, iako sam pred penzijom, ostaće školi, valjda će škola živeti i vljda će biti dece. Ovde sam počela da radim kao predavač, zatim sam 28 godina bila u centralnoj školi, potom sam se vratila, pošto smo se preselili iz Mitrovice ovde, tako da predajem deci čijim sam roditeljima predavala. Naravno da je velika razlika koju primećujem, u ponašanju dece, shvatanju, ispunjavanju obaveza, odgovornosti, odnosu prema nastavnicima. Radim u prosveti 38 godina i rekla bih da nekad treba stvarno, metaforički rečeno, čvrsta ruka. Deca se danas mnogo manje druže s knjigom, ko voli knjigu, voli, ko voli da čita, čita, ali takvih je sve manje. Decu je teško naterati da nešto pročitaju, a negativna ocena nije prava motivacija jer može da pročita, a da ne razume šta je pročitao”, rekla je Ljubica Laćarac Vasiljević

Uz  darovanje lektira, Direktorica Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović je preko nastavnice  škole pozdravila sve đake, nastavnike i učitelje i roditelje, poželevši im, uspešan nastavak još jedne školske godine.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988