Vesti

Deset hiljada Mitrovčana primilo treću dozu vakcine

Sremska Mitrovica – Prema podacima Doma zdravlja na području Grada Sremska Mitrovica treću dozu vakcine primilo je deset hiljada Mitrovčana.

Na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki” saopšteno je da je danas trećom dozom vakcinisano deset hiljada naših sugrađana. I dalje se odvija vakcinacija drugom i trećom tzv. buster dozom ali ima i onih koji primaju prvu dozu.

Dr Adil Elhag v.d. direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica rekao je: „Danas smo imali desetohiljaditog, našeg sugrađanina koji je vakcinisan trećom dozom, tj. buster dozom vakcine protiv kovida 19, to je u proteklih dva meseca, od kada je počela revakcinacija, odnosno buster doza. Vakcinisali smo trećinu građana koji su primili prvu dozu.  Vakcinacija se i dalje nastavlja uobičajenim tempom daju se i prve, i druge i treće doze. Kod nas su, za sada, dostupne vakcine proizvođača „Sinofarm” i „Fajzer”, očekujemo „Sputnik V”, otprilike za nekih nedelju do dve dana, da bi vakcinisali prvom i trećom dozom. Kliničke slike obolelih, za sada, pojavljuju se teže forme jer u svakom talasu epidemije dolazi do pogoršanja kliničke slike, kako talas duže traje, tako da za sad ima i veći broj hospitalizacija na dnevnom nivou, a i broj pregleda je otprilike negde oko 200, kako prvih, tako drugih i broj pozitivnih je otprilike od 60 do 80 dnevno.”

Podsećamo da savremen i moderan punkt za imunizaciju u Poslovno-sportskom centru „Pinki” radi svakog radnog dana i subotom od 8 do 16 sati.

Može svako da se vakciniše samo sa ličnom kartom, pored punkta u Hali, vakcinacija se odvija i u seoskim ambulantama od 8 do 15 sati po rasporedu.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988