Vesti

Bešenovo domaćin manifestacije Miholjski susreti sela

Sremska Mitrovica – Domaćin nove seoske manifestacije „Miholjski susreti sela” biće Bešenovo, a manifestacija će se održati u nedelju 24. oktobra sa početkom u 11 sati, na platou ispred prostorija mesne zajednice.

Cilj manifestacije jeste predstavljanje mitrovačkih sela kroz različite sadržaje. Organizator je Grad Sremska Mitrovica (Agencija za ruralni razvoj, Turistička organizacija Grada, Centar za kulturu „Sirmijumart”, Ustanova za negovanje kulture „Srem”) pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Dušica Pavovlić direktorica Agencije za ruralni razvoj pozvala je sve zainteresovane da učestvuju: „Miholjski susreti sela održaće se ove godine prvi put u Bešenovu 24. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu. Na ovoj manifestaciji predstaviće se sva naša udruženja žena, predstaviće se i naša deca svojim priredbama ali isto tako će se i muškarci nadmetati u našim tradicionalnim igrama. Cilj i značaj ove manifestacije je upravo da podstakne i oživi kulturni razvoj naših sela i pozvala bih sve zainteresovane građane da dođu i da vide sve ono što smo mi za njih pripremili u nedelju.”

U Miholjskim susretima učestvovaće više od 900 sela, kako navode organizatori, očekuje se da će okupiti oko 100.000 učesnika i posetilaca.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291