Vesti

Vakcinacija ponovo u PSC „Pinki”

Sremska Mitrovica – Na osnovu odluke Stručno-operativnog tima koji je formiran od strane Kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica za potrebe imunizacije na teritoriji našeg Grada odlučeno je da se proces vakcinacije prvom, drugom i trećom dozom od 9. septembra nastavi u Poslovno – sportskom centru „Pinki”, odnosno na punktu koji je tu bio i ranije formiran.

Promena na punktovima za imunizaciju dešava se jer punkt na Gradskoj plaži prestaje sa radom 10. septembra, stoga već od četvrtka, 9. septembra proces vakcinacije nastavlja se u PSC „Pinki”. Na ovom najvećem gradskom vakcinalnom punktu sugrađani mogu da prime vakcinu svakim radnim danom i vikendom od 8 do 16 sati. Vakcinacija se odvija i u zdravstvenim ambulantama u selima, uz primarnu zdravstvenu zaštitu, svim dozama.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu rekao je nešto više o procesu imunizacije: „U ovom procesu učestvovaće zdravstveni radnici i drugo osoblje koji su već radili na procesu imunizacije što znači da imaju ogromno iskustvo i to garantuje da će kvalitet imunizacije i u narednom periodu biti na onom nivou na kojem je bio i u prošlosti, a to znači da smo bili i ostali jedan od najboljih gradova po pitanju imunizacije u Republici Srbiji. Apelujem i pozivam sve građane sa teritorije Sremske Mitrovice da se vakcinišu prvom, drugom dozom, da se vakcinišu i trećom, odnosno buster dozom kada dobiju poruku od eUprave i da na taj način zaštite svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih, odnosno celokupne društvene populacije.”

„Do ovog trenutka 3117 lica primilo je treću dozu, što je negde oko 5,08% punoletnih građana sa teritorije Opštine Sremska Mitrovica, što govori da su građani zainteresovani, odnosno kada ih eUprava obavesti da je prošlo minimalno šest meseci od dobijanja druge doze oni se odazivaju i dolaze na vakcinaciju, zbog toga i otvaramo ovaj punkt kako bismo svih oko 35.000 naših građana koji su se vakcinisali prvom i drugom dozom, mogli u kratkom vremenskom periodu da vakcinišemo i trećem dozom. Takođe pozivam i sve koji se do sad nisu vakcinisali da dođu, svi već znaju kako funkcioniše i kakav je tim u Poslovno sportskom centaru „Pinki“, da se vakcinacija obavlja brzo, kvalitetno, to su reči građana koji su dolazili, ne samo iz drugih gradova Republike Srbije, već iz Bosne i Hercegovine i drugih gradova iz Evrope, koji su imali samo reči hvale za sve ono što se dešava u našem gradu. Vakcinacija građana iz Republike Srpske će se odvijati kada Vlada Republike Srbije da takvo uputstvo mi se i pripremamo za te aktivnosti. Podsetiću da je Grad Sremska Mitrovica vakcinisao negde oko 14.000 lica iz Bosne i Hercegovine i proporcionalno smo lideri po broju građana iz Bosne i Hercegovine koji je vakcinisan. Svi oni ili dobar deo njih sigurno će doći da primi treću dozu u Sremskoj Mitrovici”, dodao je Jokić.

Vakcine koja su dominantne, dostupne i na raspolaganju Mitrovčanima su „Sinofarm”  i „Fajzer”, prema Jokićevim rečima, očekuje se da u narednim nedeljama bude dostupan i „Sputnjik V”, tako da građani mogu da biraju kojom vakcinom žele da se vakcinišu.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142