Vesti

Taktičko-tehnički zbor mitrovačkih vatrogasaca

Sremska Mitrovica – Mini tehnički prikaz Vatrogasne stanice Sremska Mitrovica izveden je ispred Policijske uprave, na Trgu Ćire Milekića povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji.

Obeležavajući dan sektora i slavu vatrogasaca mitrovački Vatrogasno-spasilački bataljon organizovao je nekoliko aktivnosti. Prilikom današenjeg taktičko-tehničkog zbora učenici osnovnih škola i svi sugrađani mogli su da razgledaju udarno vatrogasno vozilo sa opremom. Bio je postavljen i štand sa pratećim materijalom za posetioce. 

Petar Samardžić zamenik gradonačelnice rekao je da su događaji od pokazne vežbe i simulacija spasavanja, do tehničko-taktičkog zbora organizovani u cilju upoznavanja građana Sremske Mitrovice sa organizovanošću obučenošću i profesionalnošću vatrogasaca: „ U prilog toj profesionalnosti ide i jedna anegdota, kada sam pre nekoliko dana telefonom najavljivao svoj dolazak u posetu Vatrogasnom domu, najavio sam da krećem od Gradske kuće, na šta sam dobio odgovor da me očekuju za manje od 10 minuta. To samo govori koliko Vatrogasna služba iz Sremske Mitrovice maksimalno posvećeno i profesionalno pristupa svom zadatku, čak i u jednom neformalnom telefonskom razgovoru ukazuje na to koliko je u njihovom poslu važan svaki minut, nekada i svaki sekund. Ideja organizovanja ovakvih događa jeste da se građanstvo upozna sa njihovom obučenošu, sa njihovom spremnošću, da su spremni i pripremljeni da reaguju u svakom momentu 24 časa dnevno, da su spremi da reaguju različitim situacijama, od poplava, nezgoda, požara, do različitih vanrednih situacija koje su uzrokovane, kako prirodnim, tako, nažalost i ljudskim faktorom. Kada je reč o ljudskom fakturu iskoristiću priliku da apelujem, posebno na odgovornost poljoprivrednih proizvođača, sada kada se skidaju usevi kukuruza da ih zamolim da ne pale strništa jer vreme, resursi i snaga koja se utroši na gašenje tih požara može biti mnogo dragocenije iskorištena za spasavanje nečijeg života.”

Tom prilikom je podsetio poljoprivrednike da ne pale strništa posle skidanja useva biljnih kulutura, kako ne bi uzrokovali požare. Pohvalio je sve pripadnike našeg gradskog Vatrogasno-spasilačkog bataljona i čestitao im slavu i dan sektora.

Vladimir Drmanović komandir čete i zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona Sremska Mitrovica kaže: „Povodom obeležavanja Dana zaštite od požara i slave svih vatrogasaca spasilaca u celoj Republici Srbiji, danas održavamo jedan tehničko-taktički zbor vatrogasnih vozila i opreme kojom Vatrogasno-spasilačka jedinica Sremska Mitrovica raspolaže i sa ukupno pet vatrogasaca. Ovom prilikom bih istakao da Vatrogasno-spasilačka jedinica Sremska Mitrovica ima vatrogasna vozila novije generacije, takođe i opremu koja je veoma pouzdana, kao što su automehaničke lestve, koje smo dobili nove i koje mogu da pomognu pri spasavaja ljudi i do 32 metra visine. Mi smo deci uglavnom heroji i oni nas uvek širokog srca očekuju, što smo dokazali i u predhodnih nekoliko godina kroz edukacije koje radimo u predškolskim i školskim ustanovama.”

Vatrogasci-spasioci izveli su i pokaznu vežbu, a na zboru je izložen deo vozila i opreme kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042