Vesti

Srednjoškolci od ponedeljka onlajn

Sremska Mitrovica – Srednje škole na teritoriji Sremske Mitrovice od ponedeljka 20. septembra radiće po trećem modelu organizacije obrazovnog rada, a to je onlajn nastava. Gradski štab za vanredne situacije nastavlja da prati aktuelnu epidemiološku situaciju i donosi dalje odluke.

Nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica na konferenciji za novinare saopštene su nove mere. Mitrovački srednjoškolci će jednu nedelju provesti radeći onlajn tj. po trećem modelu nastave.

Kako je rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović: „Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica razmatrali smo i analizirali aktuelnu epidemiološku situaciju u našem gradu, sa posebnim osvrtom na rad osnovnih i srednjih škola na našoj teritoriji grada, a u skladu sa brojem zaraženih učenika. Sve škole na teritoriji Sremske Mitrovice i Srbije dobile su obaveštenje o odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola po kojem se, naravno, na osnovu podataka koji su im dostavljeni, određuje model rada od ponedeljka 20. septembra. Srednje škole na teritoriji Sremske Mitrovice od ponedeljka 20. septembra radiće po trećem modelu organizacije obrazovnog rada, a to je onlajn nastava. Mi ćemo kao Gradski štab za vanredne situacije nastaviti sledeće nedelje da pratimo aktuelnu epidemiološku situaciju i u osnovnim i srednjim školama, kao i u predškolskim ustanovama pa ćemo na osnovu toga i reagovati i donositi, ako je potrebno, neke mere.”

Od ukupnog broja obolelih od infekcije izazvane virusom kovid 19, školska deca čine 2,95% zbog čega su donete nove mere. Ova odluka primenjivaće se u svim srednjim školama u našem gradu.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998