Vesti

Sporazum o saradnji sa JU Ekonomskom školom iz Doboja

Doboj – Delegacija Ekonomske škole „9.maj” na  čelu sa direktorom škole Novicom Novakovićem je posetila JU Ekonomsku školu u Doboju. Cilj posete je bio početak uspešne saradnje između dve škole. Održan je radni sastanak uz prisustvo predstavnika Gradske uprave Doboj.

Na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti obrazovanja s ciljem ispunjavanja zajedničkih ciljeva Srbije i Republike Srpske prema srpskoj dijaspori potpisanog 10. marta 2020. godine između ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladena Šarčevića potpisan je predlog o saradnji između dve škole koji predviđa ispunjavanje zajedničkih ciljeva u oblasti obrazovanja, rad na nastavnim planovima i programima  kao i razmenu dobre prakse.

Obe škole se nadaju da će ovom saradnjom osnažiti veze između škola u Republici Srpskoj i Republici Srbiji kroz zajedničke aktivnosti kao što su takmičenja, ekskurzije, projekti  i zajednički rad na negovanju i očuvanju srpskog jezika Srba u dijaspori, zaštiti srpskog jezika i očuvanja ćiriličkog pisma.

 Delegacija Ekonomske škole  je naišla na toplu dobrodošlicu domaćina,a nastavnici koji su bili članovi delegacije su kroz prezentacije i razgovor predstavili svoju  školu i naš grad učenicima i nastavnicima škole u Doboju.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7606117.1119117.4632