Vesti

Rekonstrukcija stare zgrade „Popovićeve” škole za sport i predškolce

Sremska Mitrovica – Radove na rekonstrukciji sale za fizičko i adaptaciji četiri učionice za predškolsku decu u starom delu OŠ „Jovan Popović” obišla je gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima, u prisustvu direktora škole Slobodana Stojilkovića.

Vaspitno-obrazovni proces u Osnovnoj školi „Jovan Popović” izvodi se u novom i modernom objektu, koji je izgrađen zahvaljući sredstvima Grada, Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja i Vlade Republike Srbije. Stari objekat obnavljaju, kako bi bio stavljen na raspolaganje deci i nastavnicima. Osim što su napravili pozorišnu salu za potrebe svojih učenika, u toku su radovi na rekonstrukciji ostatka prostora koji će biti iskorišćen za sportski kompleks i prostor za vrtić i predškosko vaspitanje i obrazovanje.

Kako je tokom obilaska radova izjavila gradonačelnica Svetlana Milovanović: „Nakon što smo završili Osnovnu školu „Jovan Popović”, novu zgradu škole i otvorili je prošle školske godine, idemo korak dalje, kao što smo i obećali, radi se rekonstrukcija sale za fizičko. Ukupna vrednost ovog projekta je 105 miliona dinara, od toga 73 miliona je obezbedio Fond za kapitalna ulaganja, ostatak od 32 miliona obezbedio je Grad Sremska Mitrovica, tako da ćemo imati kompletno skoro novu salu. Uporedo sa salom će se uraditi i tri učionice u starom delu škole, takođe namenjene za sport, to je prostorija za stoni tenis, fitnes sala i teretana koje će takođe moći da koriste i učenici ove škole ali i ostalo građanstvo. Uporedo sa tim radi se i rekonstrukcija četiri učionice, takođe u starom odelu škole koje će koristiti Predškolska ustanova „Pčelica” za naše predškolce, kako bi se rasteretio Objekat „Leptirić” u Orlu gde je veliki broj dece na listi čekanja. Za renoviraje te četiri učionice sredstva je obezbedio Grad Sremska Mitrovica u iznosu od dva miliona 883 hiljade dinara. Bez obzira na pandemiju koja nas, na neki način usporava i ometa u našim planovima, i dalje nastavljamo da radimo, i dalje se radi na adaptaciji i sanaciji svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada, ne samo OŠ „Jovan Popović” što znači da nam je obrazovanje na prvom mestu, kao i da napravimo što bolje uslove za boravak i dece i nastavnika i u školama kao i u predškolskim ustanovama.”

Radi se i na rekonstrukciji sanitarnih čvorova u seoskim školama, odnosno područnim odeljenjima, počeli su radovi na rekonstrukciji sanitarnog čvora u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju, a planirani su i radovi na rekonstrukciji školske zgrade u Zasavici jedan. To su sredstva, dodala je gradonačelnica, koja se dobijena iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za saniranje sanitarnih čvorova u svim školama, u Mitrovačkoj gimnaziji je taj proces završen, sada rade dalje u ostalim selima, odnosno područnim školama.

„S obzirom da nova škola funkcioniše besprekorno, uslovi za rad su fenomenalni, učenici su oduševljeni, samim tim rekonstrukcijom sale poboljšaćemo nastavu fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta i zdravstveno, fizičko vaspitanje da bi se obezbedili maksimalni uslovi za pravilan razvoj i rast dece. Za to je potrebna fiskulturna sala i oprema koja je u njoj, a ovaj projekat će to dati i mi ćemo imati zaokruženu celinu fiskulturne sale i novog objekta škole, imaćemo jednu pravu, funkcionalno školu kojom grad može da se ponosi u državi ”, rekao je direktor škole Slobodan Stojilković.

Dok traju radovi, kad je lepo vreme, časovi fizičkog vaspitanja realizuju se na spoljašnjim terenima, prema njegovim rečima, a kada dođe do vremenskih nepogoda praktikovatiće da se nastava izvodi u unutrašnjosti novog objekta, u učionicama u kojima deca već borave uz određene rekvizite koje su preneli iz starog objekta u novi.

Tomislav Cerovac direktor preduzeća „Stim gradnja” d.o.o. firme koja je izvođač radova kaže: „Danas su počeli radovi na rekonstrukciji sale za fizičko, rok trajanja je 120 dana, podrazumeva se da srušimo postojeći objekat, izgradimo novi i da uradimo nove podne obloge, nove toalete, svlačionice za decu po najsavremenijim uslovima koji su potrebni.”

Prema rečima izvođača radova, poslovi na rekonstrukciji sale za fizičko biće gotovi do kraja decembra.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291