Vesti

Rekonstrukcija puta Grgurevci-Manđelos

Grgurevci – U toku su radovi na rekonstrukciji deonice puta Grgurevci – Manđelos u dužini od 4,7 km. Prema rečima Miroslava Jokića, načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, vrednost radova je 64 miliona dinara i finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije”.

Nastavljaju se ulaganja Grada Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim i pokrajinskim institucijama u putnu infrastrukturu na našoj teritoriji. Posle obnove saobraćajnica Veliki Radinci, Bešenovo i Šuljam, u toku su radovi na rekonstrukciji puta Grgurevci – Manđelos. Radove je danas obišao Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte, zajedničke poslove i imovinu.

Kako je tom prilikom rekao načelnik Miroslav Jokić: „Nalazimo se na deonici odnosno na početku rekonstrukcije puta Grgurevci – Manđelos u dužini od 4,7 km, vrednost radova je 64 miliona dinara i finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije”. Ovo je još jedan pokazatelj konstantnog ulaganja u infrastrukturu Grada Sremska Mitrovica i pokazatelj fantastične saradnje sa pokrajinskim i republičkim organima, pre svega zahvaljujući potpredsedniku Vlade Branislavu Nedimoviću koji konstantno vrši pritisak na ulaganja u ovom trenutku, u seosku infrastrukturu.”

Podsetio je da su u prethodnih nekoliko meseci izvršili rekonstrukcije značajnih saobraćajnica ka naseljenom mestu Bešenovo i Šuljam u vrednosti od preko od 180 miliona dinara. Potpuna obnova puta Grgurevci – Manđelos je korak dalje.

„Sa ovom investicijom smo samo u nekoliko meseci uložili u saobraćajnu infrastrukturu 250 miliona dinara, u trenutku kada se borimo protiv pandemije virusa kovid 19 i u trenutku kad ulazimo u neke druge infrastrukturne projekte, kao što je rekonstrukcija sale za fizičko Osnovne škole „Jovan Popović” i druge objekte u osnovnom i srednjem obrazovanju. Radovi će trajati oko dva meseca, izvršiće se potpuna rekonstrukcija kolovoza ali će se otkloniti i problemi koji su uticali da ovaj put bude, možemo slobodno reći neprohodan, a to su bujične vode. Postavljanjem ivičnjaka i rigola bujične vode će biti usmerene u kanalsku mrežu i time će se obezbediti dugovečnost ove saobraćajnice, pre svega za meštane ova dva sela koji će ih koristiti, a i turiste koji sve više prolaze ovom deonicom i posećuju bogatstva Fruške gore”, dodao je Jokić.

Uporedo se ulaže i u gradsku infrastrukturu, podsećamo da je u stambenom naselju Matije Huđi proletos otvoreno novo dečje igralište, a uskoro sledi dalje uređivanje tog dela grada. Kako je načelnik Jokić najavio, kao veoma važna investicija, upravo sledi izrada tehničko-projektne dokumentacije za rekonstrukciju putne infrastrukture u naselju Matije Huđi.

Načelnik Jokić je pojasnio: „Projektom je predviđena rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture sa rekonstrukcijom trotoara, rekonstrukcijom i izgradnjom biciklističke staze i rešavanjem ključnih problema naselja i stanovnika u tom naselju, a to je atmosferska kanalizacija. Na ovaj način ćemo, posle dugo vremena, ozbiljna sredstva uložiti u možemo reći, simbol urbanog naselja u našem gradu, a to je naselje Matije Huđi. Projekat će, kada bude gotov sa idejnim rešenjem i vizuelnim rešenjem, biti predstavljen našim građanima, tom prilikom i od projektanta i projektnim zadatkom smo zahtevali da se velika pažnja posveti zelenilu jer zelenilo je nešto na čega će lokalna samouprava, i to je najavljivala u prethodnom periodu, obratiti veliku pažnju”.

Rekonstrukcijom putnog pravca Grgurevci – Manđelos poboljšaće se kvalitet saobraćaja, i bezbednost učesnika u saobraćaja, pre svih, stanovnika ovih naseljenih mesta, a i svih drugih koji koriste ovaj putni pravac.

Duško Krstić predsednik Mesne zajednice „Grgurevci” zahvalio se na realizaciji radova: „Značaj rekonstrukcije ovog puta je vrlo velik jer on povezuje dva sela i za nas je jako bitno da bude urađen jer je to put kojim idemo za Sremsku Mitrovicu i dalje prema Fruškoj gori. Posebno smo zahvalni Vladi Republike Srbije i Gradu Sremska Mitrovica koji ulažu velike napore, s nama zajedno, da napredujemo u kvalitetu života na ovim prostorima, odnosno ovim našim selima. Dobro je što se nastavilo od Bešenova prema Manđelosu, dalje, veoma smo zadovoljni jer  u poslednja dva meseca od kad smo preuzeli ovo selo, ulažu se veliki napori za unapređenje života. Kad nastanu velike kiše, posebno kad se snegovi tope bilo je problema sa putnom infrastrukturom, pojavljivale su se velike bare i nije moglo da se prođe tim putem. Ovim nivoom infrastrukture, kvalitetom puta i ivičnjacima mislim da ćemo rešiti taj problem. Rešavamo jedan po jedan tekući problem u selu, u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i jako mi je drago što imaju puno razumevanja za nas i hoće da nam pomognu, još jednom im se zahvaljujem.”

Tom prilikom načelnik Miroslav Jokić osvrnuo se na aktuelnu epidemiološku situaciju i rekao da je u Sremskoj Mitrovici vakcinisano prvom dozom 56%, revakcinisano 55%, a treću dozu je primilo 11% naših građana. Punkt u Hali je otvoren, podsetio je, ponovo od 10. septembra i Grad Sremska Mitrovica je učinio sve da je vakcina uvek dostupna svim građanima. U ovom trenutku dostupne su „Sinofarm” i „Fajzer” vakcine koje su ujedno i najtraženije vakcine u prethodnom periodu i za koje su se naši građani i najviše opredeljivali.

Ovim putem načelnik Jokić je još jednom apelovao na sve građane da dođu u Halu koja radi svakim danom radnim danom i subotom od 8:00 do 16:00 sati, i za svega 10 minuta reše moguć ozbiljan, pa čak i smrtonosan problem po sebe i svoje najbliže, tj. da se vakcinišu.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042