Vesti

Potpisani prvi ugovori za kupovinu seoskih kuća

Beograd – U prostorijama Ministarstva za brigu o selu, potpisani su ugovori za kupovinu kuća na selu u ruralnom području Sremske Mitrovice. Pravo na bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom ostvarilo je pet korisnika iz Sremske Mitrovice, i to supružnici Ivana i Rajko Bojanić (Čalma), supružnici Dragana i Miroslav Maksić (Bosut), vanbračni partneri Jelena Slavulj i Danijel Danilović (Martinci), vanbračni partneri Milica Ćulibrk i Nenad Belomarković (Zasavica 1) i samohrana majka Biljana Jovanović (Divoš).


U ime Grada Sremska Mitrovica, potpisivanju ugovora su prisustvovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj. Prema rečima Petra Samardžića, u pitanju su prvi odobreni zahtevi, određeni broj je još uvek u razmatranju, neki su odbijeni zbog neispunjavanja uslova propisanih Konkursom Ministarstva, a pojedini zahtevaju dopunu dokumentacije.

Konkurs je otvoren do 1. novembra, zahtevi se obrađuju po redosledu podnošenja, te je pozvao sve zainteresovane da se obrate lokalnoj Agenciji za ruralni razvoj, koja će im pružiti svu potrebnu administrativno tehničku podršku oko podnešenja zahteva, posebno u delu procene tržišne vrednosti nekretnine. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291