Vesti

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović”

Sremska Mitrovica – Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale Osnovne škole „Jovan Popović u našem gradu potpisan je u Gradskoj kući.

Izvođač radova na obnovi i dogradnji sale za fizičko vaspitanje „Popovićeve” škole je firma „Stim gradnja” iz Beograda. Sa njima je ugovor potpisao načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, u prisustvu gradonačelnice Sremske Mitrovice Svetalne Milovanović i direktora OŠ „Jovan Popović” Slobodana Stojilkovića.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu kaže da Grad Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u objekte obrazovanja i vaspitanja što potvrđuje i potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.

„Ovom investicijom ćemo zaokružiti izgradnju najsavremenije škole u republici Srbiji, a to je OŠ „Jovan Popović”. Iako se borimo već i prošle i ove godine protiv virusa kovida 19, borba protiv virusa je skoro uvek dominantna tema, Grad Sremska Mitrovica nije odustao ni od jednog projekta koje planirao 2020/21. godini. Dokaz tome jeste da ova škola u svom novom objektu beleži konstantan priliv učenika sa teritorije celog našeg grada, a kako i ne bi stvarno uslovi koje pruža ta škola su zadivljujući. Rekonstrukcijom sale, škola će dobiti jednu zaokruženu celinu, dobiće objekat koji će pružiti našoj deci da rade na svom telu, na timskom duhu, da se bave sportom na jedan najkvalitetniji mogući način, kako u sali, tako i van tog objekta jer su ovom rekonstrukcijom predviđeni i radovi na parternom uređenju gde će biti izgrađeno nekoliko terena sa otvorenim fitnes-centrom čime ćemo zaista našoj deci pružiti uslove da se razvijaju i napreduju na najbolji mogući način. Lokalna samouprava nastavlja da radi projekte u smislu ulaganja u infrastrukturu sa akcentom na objekte iz oblasti obrazovanja jer ulaganje u našu decu jeste jedino racionalno i jedino isplativo ako želimo da budemo grad budućnosti, a mi to jesmo. Vrednost radova je oko 99 miliona dinara, 76 miliona obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja AP Vojvodine, a ostatak je obezbedio Grad Sremska Mitrovica”, rekao je načelnik Jokić.

Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana. Očekuje se da će u prvoj nedelji ili u prvim danima meseca septembra izvođača i uvesti na gradilište i da će se započeti rekonstrukcija sale.

Slobodan Stojilković direktor OŠ „Jovan Popović” rekao je u svoje ime i u ime nastavnika i učitelja i kompletnog pratećeg osoblja da je predivno raditi u novom objektu koji su otvorili prvog septembra prethodne godine: „Sistem obrazovanja koji se sprovodi sada, je najmoderniji i i mi uživamo u radu sa decom. Fidback u svemu tome je osmeh na dečijem licu koji se vidi prilikom samog ulaska u školu, a samim tim i rada u unutar njega. Nadam se da će deca reflektovati u budućnosti i da će upiti znanje koje dobijaju najsavremenijim vidom nastave. Da bi zaokružili taj proces, naravno, potrebno je uraditi fiskulturnu salu gde će se izvoditi nastava fizičkog vaspitanja. To će biti obrazovno-sportsko-rekreativno-vaspitni kompleks kao škola koja će biti povezana toplom vezom sa starim objektom, novom salom gde ćemo uspeti da objedinimo čas fizičkog vaspitanja kao nastavne jedinice u sali, uz prateći vid nastave, a to su sala za stoni tenis, mini-teretana i aerobik-fitnes sala sa elementima korektivne gimnastike. To znači da je škola uzela u obzir da sarađuje sa sportskim lekarom i fizijatrom gde ćemo pokušati da na nastavi fizičkog vaspitanja delujemo preventivno i naravno terapeutski kod kojih je primećen neki deformitet, kičmeni deformiteti, ravna stopal,a pokušaćemo da pomognemo i da sarađujemo sa Zdravstvenim centrom i roditeljima. Ovaj kompleks će biti primer kako treba napraviti školu i kako treba funkcionisati u ovo moderno doba.”

Pošto imaju velik prostor u školskom dvorištu fudbalski, košarkaški i teniski teren tu će održavati nastavu fizičkog dok je lepo vreme. Deca će se presvlačiti u svlačionicima na fudbalskom terenu koje su moderne, opremljene kupatilom i tuš kabinama, a kada dođe do promene vremena, tj. kada dođe neki hladniji period pokušaće da drže časove u već postojećoj stonoteniskoj sali i kroz neke razne aktivnosti vežbe oblikovanja, šah i slične igre koje mogu da izvode u učionicama koje su prostrane. Tako će provesti vreme do otvaranja rekonstruisane sale.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988