Vesti

Nastavljena rekonstrukcija magistralnog toplovoda u Kamenjaru

Sremska Mitrovica – Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji magistralnog toplovoda u naselju Kamenjar koje izvodi Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija”. Radovi predstavljaju veliku investiciju, koju je ovo mitrovačko preduzeće započelo prošle i nastavilo ove godine i u potpunosti ih finansira iz sopstvenog budžeta.

Radnici JKP „Toplifikacija” trenutno su angažovni na radovima na zameni magistralnog toplovoda u naselju Kamenjar. U toku su radovi na obnovi i zameni delova toplovodne mreže, u okviru kojih će JKP „Toplifikacija” poboljšati prečnike toplovoda i povezati postrojenja radi boljeg grejanja od oktobra.

Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija” Sremska Mitrovica danas je obišao radove i rekao: „Mi smo ove godine nastavli radove na rekonstrukciji magistralnog toplovoda koje smo započeli prošle godine, kada smo zamenili 150 metara cevi, ove godine zamenićemo oko 140 metara cevi i to se može smatrati jednim velikim poduhvatom. Radi se o magistralnom toplovodu, gde je najveći promer cevi koji imamo u našem toplovodnom sistemu, fi 400. Radi se nova trasa toplovoda, a stara ostaje pod zemljom, trasu smo izmestili u zelenu zonu, van saobraćajnica. Ove godine uložićemo, iako je predviđena cena radova iznosila 8 miliona, kako je došlo do povećanja cene čelika, procenjuje se da će vrednost radova iznositi 12 miliona dinara. Ulažemo oko 12 miliona i to su sve sredstva JP „Toplifikacija”. Završetak radova očekuje se za sedam dana što će nam dati prostora da možemo da se pripremimo za narednu grejnu sezonu. Mi moramo biti spremni do 30. septembra jer se može desiti da grejna sezona počne ranije nego što je planirano, kao što dešavalo ranijih godina da krećemo negde između prvog i 10. oktobra. Što se tiče „Toplifikacije” sve spremno za priključenje zgrade snaga bezbednosti i za socijalno stanovanje da mogu da se priključe na toplovod. Napravljen je priključni vod još prošle godine, samo se čeka da oni završe radove.”

Kako je još dodao direktor Sladojević, prošle godine nije bilo problema sa isporukom toplotne energije i naplata dugovanja je u odnosu na protekle godine znatno uznapredovala. Direktor je još jednom podsetio sve građane na mogućnost reprograma dugovanja.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158