Vesti

Inicijativa o postavljanju spomenika junaku s Košara, Milenku Božiću

Laćarak – Savet Mesne zajednice „Laćarak” pokrenuo je inicijativu o postavljanju spomenika junaku s Košara, Milenku Božiću.

Savet MZ „Laćarak” pokrenuo je inicijativu za odavanje počasti Milenku Božiću, junaku koji je učestvovao u Bici na Košarama u vreme agresije NATO-a. Poginuo je braneći otadžbinu, na Opljazu kod Musine kuće, na Vaskrs 11. aprila 1999. godine.

Vesna Skakun predsednica Mesne zajednice „Laćarak” rekla je: „Savet Mesne zajednice „Laćarak” pokreće inicijativu da se u centru sela postavi spomen-obeležje Milenku Božiću, meštaninu koji je svoj život dao, odnosno poginuo na Košarama. On je rođen u Laćarku 7. jula 1979. godine, otišao je na Kosovo i na kraulama Košare dao svoj život. Meštani Laćarka zajedno sa mesnom zajednicom pokreću inicijativu da se postavi spomenik u centru sela. Spomenik Milenku Božiću biće postavljen ispred spomen-obeležja, ispred zgrade mesne zajednice, dakle, na javnoj zelenoj površini između dva polja cveća. Inicijativu smo uputili Gradskoj upravi za kulturu i sport Sremska Mitrovica.”

Podizanjem spomenika Milenku Božiću biće odata počast, ovom junaku, nekadašnjem meštaninu Laćarka ali i više od stotini poginulih vojnika tokom dvomesečne Bitke na Košarama.

Najava događaja

24junCelodnevni dogadjaj31julLeto na Savi

27junCelodnevni dogadjaj27avgMemoriši datum 27. Avgust - Vinski park '22

05julCelodnevni dogadjaj05avgLetnje kreativne radionice

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.0374117.3896117.7418