Vesti

Inicijativa o postavljanju spomenika junaku s Košara, Milenku Božiću

Laćarak – Savet Mesne zajednice „Laćarak” pokrenuo je inicijativu o postavljanju spomenika junaku s Košara, Milenku Božiću.

Savet MZ „Laćarak” pokrenuo je inicijativu za odavanje počasti Milenku Božiću, junaku koji je učestvovao u Bici na Košarama u vreme agresije NATO-a. Poginuo je braneći otadžbinu, na Opljazu kod Musine kuće, na Vaskrs 11. aprila 1999. godine.

Vesna Skakun predsednica Mesne zajednice „Laćarak” rekla je: „Savet Mesne zajednice „Laćarak” pokreće inicijativu da se u centru sela postavi spomen-obeležje Milenku Božiću, meštaninu koji je svoj život dao, odnosno poginuo na Košarama. On je rođen u Laćarku 7. jula 1979. godine, otišao je na Kosovo i na kraulama Košare dao svoj život. Meštani Laćarka zajedno sa mesnom zajednicom pokreću inicijativu da se postavi spomenik u centru sela. Spomenik Milenku Božiću biće postavljen ispred spomen-obeležja, ispred zgrade mesne zajednice, dakle, na javnoj zelenoj površini između dva polja cveća. Inicijativu smo uputili Gradskoj upravi za kulturu i sport Sremska Mitrovica.”

Podizanjem spomenika Milenku Božiću biće odata počast, ovom junaku, nekadašnjem meštaninu Laćarka ali i više od stotini poginulih vojnika tokom dvomesečne Bitke na Košarama.

Najava događaja

14sepCelodnevni dogadjaj24Međunarodna izložba slika „Fragmenti vidika”

23sepCelodnevni dogadjaj30Projekcija filma „Toma”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2257117.5784117.9311