Vesti

Gradska uprava nagradila kajakaše osvajače medalja

Sremska Mitrovica – Svečani prijem u Gradskoj kući održan je u čast osvajača medalja članova Kajakaškog kluba „Val”. Gradska uprava nagradila je kajakaše koji su osvojili medalje na svetskom takmičenju „Olimpijske nade”.

Prijem kajakaša održan je povodom zapaženog uspeha na takmičenjima i osvojenih medalja. Kajakaše Bojana Zdelara, Mariju Dostanić, Anastaziju Bajuk, Aleksandra Jovanovića i Dimitrija Stojšića, zajedno sa trenerom Nenadom Kosjerom i predsednikom kluba Albertom Bajukom primio je načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

„Konačno su se stekli uslovi da možemo da napravimo prijem za naše, za sada, u ovom trenutku najuspešnije sportske sena teritoriji Grada Sremska Mitrovica, kajakaše. Znamo šta smo dobili ove godine u kajakaškom smislu, dobili smo novo olimpijsko ime iz redova Vala, to je Bojan Zdelar, šta reći o momku koji ima 21 godinu koji je mlad ali opet tako iskusan, koji je sa svojim trenerom, sportskim roditeljem napravio nešto o čemu mnogi sanjaju. Kada pričamo o klubu, imali su izuzetne uspehe na prvenstvu Srbije, bilo je puno medalja, moram da kažem da su u seniorskoj konkurenciji od osam medalja, šest bile zlatne, a dve srebrne. Uspeh i takmičenje za ponos, klub koji je nekada imao šampione, klub koji sad ima šampione i imaće siguran sam, i u budućnosti”, rekao je načelnik Ševo.

Kako je još rekao načelnik Ševo osvajači medalja nagrađeni su novčano, Bojan Zdelar je nagrađen sa 100.000 dinara, Marija Dostanić sa 70.000 dok je trener Nenad Kosjer nagrađen sa 30.000 dinara.

Bojan Zdelar, je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za mlađe seniore i juniore, osvojio zlatnu medalju, a ostvario je i velik uspeh učešćem na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Mislio sam da će mi Oplimpijada biti kao i sva druga takmičenja, međutim prevario sam se, Olimpijske igre su posebne. To je jedna od retkih prilika gde imamo mogućnost da smo u timu sa sportistima iz drugih sportova, u Olimpijskom selu je vladala jedna posebna i lepa atmosfera. Bio sam dvaput finalista na Svetskom prvenstvu za seniore, bio sam u finalu na Evropskom prvenstvu i na svetskim kupovima tako da iza mene jedna veomana uspešnom sezona”, rekao je Zdelar.

Novčane nagrade koje im je dodelio Grad Sremska Mitrovica biće im podstrek za buduće uspehe rekla je Marija Dostanić članica KK „Val” koja je osvojila srebrnu medalju.

Zahvalila se na prijemu i nagradama: „Želim da se zahvalim Gradu na velikoj podršci koju  nam uvek pruža. Na prvenstvu sveta uzela sam srebrnu medalju i to je moj najbolji rezultat u karijeri, takođe sam i na Svetskom prvenstvu za seniore ušla u finale i bila osma, što je takođe izvanredan rezultat za mene. Za ovaj sport sam se odlučila zato što sam oduvek volela sportove na vodi i sportove koji su u prirodi. Pozivam sve da probaju kajak i srećna sam što svake godine ima sve više dece.”

Predsednik kluba Albert Bajuk zahvalio se Gradu na podršci koju su uvek imali i izjavio da je zadovoljan rezultatom, pohvalivši takmičare i trenera.

„Hteo bih da naglasim još da su naši takmičari na svetskom prvenstvu u Kopenhagenu, ipak bili najmlađi od svih takmičara i to je veoma dobar rezultat. Predstoji nam sledeće godine isto jedno značajno takmičenje, Evropsko prvenstvo, koje će se održati kod nas u Srbiji, u Beogradu. Mi ćemo biti domaćin i hteo bih da se zahvalim našim takmičarima, takođe na čelu sa trenerom Nenadom Kosijerom, koji je inače savezni trener, što su napravili tako dobre rezultate u 2021. godini, za naš grad, za Sremsku Mitrovicu, za državu Srbiju. Zahvaljujem se još jednom svima”, rekao je Bajuk.

Dodao je da su trenutno na kraćem odmoru ali da se već pripremaju za predstojeću sezonu i nadaju se novim odličjima.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042