Vesti

Dan porodice obeležen u Maloj Bosni

Sremska Mitrovica – Manifestacija „Dan porodice 2021” održana je danas u porti Hrama Svetih Sirmijumskih mučenika u naselju Mala Bosna. Ova manifestacija održana je drugu godinu zaredom, a okupila je veliki broj dece na inicijativu Grada Sremska Mitrovica.

U porodičnoj osnovi treba da budu ljubav, pažnja, tolerancija, požrtvovanost, sigurnost, jer samo u takvom okruženju, deca imaju priliku da izrastu  u funkcionalne ljude koji će sutra moći samostalno da istupe kao ravnopravni članovi društva u kome žive.

Porodica ima najvažniju ulogu u razvoju čoveka, mišljenja je Svetlana Milovanović gradonačeelnica, jer porodične vrednosti koje čovek stekne prilikom odrastanja, prenosi i na porodicu koju će kasnije formirati, na svoju decu.

Kako je rekla gradonačelnica Milovanović danas u Maloj Bosni: „Dan porodice je manifestacija koju organizuje Mesna zajednica „Mala Bosna” uz saradnju sa lokalnom samoupravom, već drugu godinu, manifestacija koja je namenjena najmlađima, deci ali ovo je samo način da se podsetimo koliko je porodica bitna kao ćelija društva. Mi svi brzo živimo, najmanje imamo vremena da posvetimo onima kojima to zapravo i treba, tako da je ovaj dan samo kao napomena kome treba da obratimo pažnju, ne samo ovog dana, nego i u toku cele godine. Nadam se da će deci danas ovde biti lepo, imaju puno sadržaja, program je veoma bogat i što je najvažnije osim zabavnog karaktera ima i edukativni karakter. Nadam se da ćemo ovu manifestaciju nastaviti i narednih godina.”

Za stvaranje čvrstih veza među članovima porodice od višestrukog značaja su zajedničke aktivnosti u kojima će učestvovati svi njeni članovi, kao što su društvene igre, izleti, proslave itd.

Branko Jakovljević organizator manifestacije objasnio je šta je cilj ovog okupljanja u čijem je fokusu porodica: „Cilj nam je da omogućimo deci, mamama i tatama iz Male Bosne ali i iz celog grada da se zajedno druže u ovom lepom ambijentu. Imamo dečije zabavne sadržaje, predstavu za decu, muziku za decu, tobogane, ringišpile, sve ono što deca vole. Mislim da u današnje vreme, kada jako brzo živimo, obaveze zauzimaju najveći deo našeg vremena, važno da se setimo šta je ono što treba da nam bude na listi prioriteta, to je svakako porodica, deca, dečiji smeh, dečija graja, danas je najbolja prilika za to. Na ovu ideju smo došli tako što smo primetili da u našem naselju ima mnogo dece, a nije postojala ni jedna manifestacija koja se bavi isključivo decom i tako da smo rešili da je organizujemo. Deca idu u školu, deca se druže svakako i u vrtićima i u školi, a mi ovde proštujemo sve mere, manifestacija se odvija na otvorenom.”

Cilj je da taj dan, deca i roditelji, provedu u druženju i stvaranju lepih, zajedničkih trenutaka i uspomena, dodala je Tucaković, jer ništa ne može da nadoknadi vreme koje propustimo u odrastanju  naše dece i niko ne može da zameni naše prisustvo kada smo im potrebni.

Upriličen je bogat zabavno – edukativni program za decu, a mala Nevena Đonlić je uživala u njemu, pored brojnih vršnjaka: „Jako se radujem što ćemo se ovde igrati danas i jako sam se obradovala što me je mama ovde dovela. Posebno se radujem što ću skakati, igrati se poligonu i skakati po toboganu, spuštati se i sve ostalo.”

Porodica je prva socijalna grupa kojoj pojedinac pripada i veoma je važno na koji način će se razvijati, kako će njeni članovi međusobnofunkcionisati i na koji način će se uključivati u društvo.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291