Vesti

Bespovratna sredstava za promociju ruralnog turizma

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica danas je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih sredstava koji je namenjen investicijama u oblasti ruralnog turizma, a u cilju unapređenja i bolje vidljivosti turističke ponude.

Povodom objavljivanja javnog poziva vlasnicima ugostiteljskih objekata u oblasti ruralnog turizma održana je konferencija za novinare u prostorijama kancelarije Agencije za ruralni razvoj.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj objasnila je o kakvom konkursu je reč: „Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica danas je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih sredstava koji je namenjen investicijama u oblasti ruralnog turizma, a u cilju unapređenja i bolje vidljivosti turističke ponude Grada Sremska Mitrovica. Na ovaj konkurs mogu da konkurišu seoska turistička domaćinstva kao i domaćinstva koja se bave domaćom radinošću. Iznos sredstava koji je opredeljen za ovaj konkurs je 800.000 dinara, a konkurs je otvoren do 15. oktobra 2021. godine. Prethodnih godina nije bio ovaj konkurs, mogu da konkurišu, seoska turistička domaćinstva, dakle koja u svojim ugostiteljskim objektima obavljaju tu delatnost, kao i domaćinstva koja obavljaju domaću radinost. Namena sredstava jeste za izradu njihovog promotivnog materijala, kao i za izradu internet prezentacije, odnosno sajta, takođe, mogu da ga koriste i za izradu turističke signalizacije. Očekujemo odziv onih turističkih domaćinstva za koja znamo da su registrovana i kategorizovana od strane Grada Sremska Mitrovica kojih trenutno, prema našoj evidenciji, ima 16. Kriterijum je da budu registrovani i kategorisani u momentu podnošenja prijave.”

Ovo je još jedan konkurs u nizu za dodelu bespovratnih sredstava za investicije ove agancije, sada u sektoru ruralnog turizma.

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica ili putem telefona 022/610-573.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158