Vesti

Agencija za ruralni razvoj: Mitrovački poljoprivrednici besplatno posećuju Sajam poljoprivrede

Sremska Mitrovica – Poljoprivrednici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica danas su u organizovanoj, besplatnoj poseti Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Odlazak je organizovala Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Besplatan kolektivni odlazak mitrovačkih poljoprivrednih proizvođača na Međunarodni sajam poljoprivrede koji se po 88. put održava u Novom Sadu organizovala je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblsti agrobiznisa u ovom delu Evrope.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj rekla je pred polazak: „Jako mi je drago što smo uspeli uprkos epidemiološkoj situaciji da tradicionalno ispratimo ovu manifestaciju, zato što Agencija godinama unazad vodila sremskomitrovačke poljoprivrednike na sajam. Ovo je idealna prilika da se oni upoznaju sa novim dostignućima u oblasti poljoprivrede i nadam se da će se vratiti sa lepim utiscima i nekim novim saznanjima. Ove godine smo se odlučili za to da provedemo manji broj poljoprivrednika, a da većem broju poljoprivrednika podelimo besplatne karte. Za manji broj poljoprivrednika smo organizovali prevoz autobusom, uz poštovanje epidemioloških mera, vodeći računa o tome da će pola autobusa biti popunjeno, dakle svako drugo mesto će biti zauzeto. Svi će nositi maske tokom puta i pri ulasku na sajam, oni koji nisu vakcinisani ili nemaju potvrdu da su preležali koronavirus, oni će moći da se testiraju.”

Sajamske manifestacije mogu da posete vakcinisane i nevakcinisane osobe uz potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test. Na otvorenim i u zatvorenim sajamskim prostorima, u istom terminu, održava se i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Dragoljub Stanić iz Radenkovića bavi se isključivo ratarskom i stočarskom proizvodnjom i zadovoljan je organizovanjem posete ovom sajmu: „Okupili smo se da krenemo na Sajam da vidimo neke novitete u poljoprivredi da vidim da li je naša poljoprivreda napredovala ili stagnira i da se upoznamo sa nekim dešavanjima koja su bitna za našu proizvodnju. Konkurencija danas u poljoprivredi je velika ako nepratite ta nova dešavanja ne možete izaći na tržište nećete moći plasirati svoje proizvode i nema onda zarade. Ova poseta sajmu nam znači da razmenimo neka iskustva da čujem kako drugi to ljudi rade. Interesuju me nove priključne mašine.”

Na Sajmu poljoprivrede, pored brojnih domaćih učesnika, nastupaju izlagači iz 17 zemalja. Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Češka Republika, a učestvuju i izlagači iz Rusije, Mađarske, Belorusija, Italije, Holandije, Španije, Poljska i drugih država.

Međunarodni sajam poljoprivrede je mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne institucije predstavljaju subvencije za poljoprivrednu prozivodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i međusobno razmenjuju iskustva.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 18. do 24. septembra od 9 do 19 sati. 

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988