Vesti

Vojvođanski simfonijski orkestar održao koncert na Žitnom trgu

Sremska Mitrovica – Vojvođanski simfonijski orkestar je u okviru svoje letnje turneje održao koncert u Sremskoj Mitrovici, na Žitnom trgu, u utorak, 17. avgusta.

Muzičko veče  pod nazivom „Biseri klasične muzike” donelo je prepoznatljive numere simfonijskog i operskog repertoara, koje su obogatili sjajni solisti: Dragana Radaković (sopran), Ljubica Vraneš (mecosopran), Dragoljub Bajić (bas). Posebnu magiju dali su nam mlada violinistkinja, dvanaestogodišnja Lana Zorjan, jedna od visoko rangiranih učesnika prestižnog takmičenja „Grand prize virtuoso” u Muzikferajnu u Beču. Za dirigentskim pultom bio je Aleksandar Kojić, stalni dirigent orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice kaže da je naš grad među privilegovanim mestima u kojima nastupa ovaj orkestar: „Posle dve večeri folklora i koncerta tamburaške muzike ovde na Žitnom trgu, večeras je održan koncert za ljubitelje klasične muzike u izvođenju Vojvođanskog simfonijskog orkestra u sklopu svoje turneje po gradovima Vojvodine, a povodom obeležavanja 10 godina postojanja i rada orkestra. Ovom prilikom bih želeo i da se u ime Grada Sremska Mitrovica zahvalim orkestru na tome što su izabrali baš Sremsku Mitrovicu za jedan od gradova u kojima će se održati ovaj koncert kojim će se simfonijski orkestar vojvođanski zahvaliti i nagraditi vojvođansku publiku za vernost i podršku tokom ovih 10 godina njihovog rada i postojanja. Veoma je zanimljiv repertoar, u gostima su nam odlični solisti, tako da sam uveren da će Vojvođanski simfonijski orkestar večeras svojim biserima klasične muzike obasjati mitrovački Žitni trg.”

Koncerte na otvorenom održali su u nekoliko gradova, među kojima je i naš. Zvuci klasične muzike razlegli su se preko rismkih iskopina i ulepšali sveže letnje veče.

Ljubica Vraneš solista Beogradske opere rekla je: „Večeras u Sremskoj Mitrovici zajedno sa svojim kolegama pevam i nastupam sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom. Nastupam u okviru godišnjice od osnivanja i radujemo se što baš smo izabrali Sremsku Mitrovicu za nastup kao jedan od većih gradova Vojvodine.”

Na ovaj način Vojvođanski simfonijski orkestar nagradio je svoju publiku za vernost i podršku tokom deset godina svog rada pod ovim imenom.

Lana Zorjan, violinistkinja izrazila je veliko zadovoljstvo što večeras nastupa kao solista: „Sviram violinu od svoje četvrte godine i nisam sigurna da li sam ranije imala priliku da nastupam u Sremskoj Mitrovici zato što nastupam od svoje četvrte godine, mislim da jeste prvi put. Meni je velika čast što ću  svirati s Vojvođanskim simfonijskim orkestrom i zaista ovo je jedno veliko iskustvo za mene. Sviram jednu polonezu. Sad imam 12 godina, uskoro punim 13.”

Dragoljub Bajić solista beogradske opere rekao je: „Imam tu čast i zaista veliko zadovoljstvo da prvi put večeras nastupim u vašem gradu sa jednim koncertom koji je veoma pažljivo repertoarski biran. Sa mnom nastupaju još i moje koleginice, naravno sve uz pratnju Vojvođanskih simfoničara i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića.”

Vojviđanski simfonijski orkestar obeležava deceniju rada i postojanja i tim povodom priredio je letnju turneju. Na pozorinici na Žitnom trgu nastupili su i pomenuti solisti uveličavši veče.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042