Vesti

Porodična regata na Savi

Sremska Mitrovica – Regata na Savi još jedna je letnja manifestacija u našem gradu. Ploviće se od Sremske Mitrovice do Šapca i nazad tokom tri dana, a organizatori najavljuju dobro druženje i nezaboravne trenutke na reci. Porodičnu regatu podržao je Grad Sremska Mitrovica.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport podsetio je jedan sličan događaj održan pre nekoliko godina, tačnije 2016. godine, na mini-regatu, odnosno manifestaciju nazvanu Karneval brodova. To je, po njegovom mišljenju, bila regata na lokalnom nivou, a danas su u našem gradu dočekali učesnike prave regate, koja u organizacionom smislu zahteva nešto više.

„Regata će trajati tri dana voziće se od Sremske Mitrovice do Šapca, uz pratnju svih nadležnih rečnih službi jer pre svega nam je bitno da učesnici regate budu bezbedni. Regatu su organizovali vozači, vlasnici savskih plovila koji imaju želju da im se sutra priključi puno plovila i naravno puno dece i žena, nije slučajno da se regata zove porodičnom regatom, zato što je akcenat stavljen na porodice i na ženu, da porodica provede tri lepa i nezaboravana dana na reci Savi. Manifestacija je odobrena od strane Grada Šapca i od strane Grada Sremske Mitrovice. Malopre su regataše iz Šapca dočekali organizatori koji će mi upriličiti jedan lep događaj, lepoo druženje, uz zabavu muziku i veselje, identično će biti i u Šapcu. Naime, sutradan u 10 časova regata ide nizvodno prema Šapcu, gde će se organizovati ovakav ili sličan program, kako na dnevnom, tako i na večernjem nivou. Ostaje da se naši regataši koji budu bili u Šapcu, vrate iz Šapca u Sremsku Mitrovicu, u nedelju, otprilike oko 19:00 sati oni će proći pored Velike gradske plaže gde će pozdraviti naše kupače i sve one koji se budu tu zadesili”, rekao je Ševo.

Načelnik je čestitao organizatorima, pre svega na lepoj inicijativi, a potom i na smelosti i snazi da se realizuje ta inicijativa. Organizacija je fantastična, dodao je Ševo, smatrajući da će ovo biti jedna turistička atrakcija koju će sigurno i Turistička organizacija Grada Sremske Mitrovice staviti u turističku ponudu za narednu godinu.

Jedan od učesnika, poznati svetski fudbaler i naš sugrađanin, Branislav Ivanović rekao je: „Lepo mi je uvek u mom gradu. Kad se organizuju ovakve i slične manifestacije, uvek dođem, rado se pojavim. Drago mi je što se ovakve manifestacije održavaju posle dugog vremenskog perioda i nadam se da ljudi uživaju i da im je lepo ovde”.

Regata je okupila brojne zaljubljenike u reku Savu, vlasnike jahti, brodića i čamaca.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988