Vesti

„Od begeša do prima” održano tamburaško veče

Sremska Mitrovica – Nakon zvaničnog završetka Seamnaestog međunarodnog festivala folklora „SREM FOLK FEST” i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart”, održano je na Žitnom trgu tamburaško veče pod nazivom „Od begeša do prima” posvećeno legendarnom Milenku Bobiću, etnologu i muzičkom pedagogu.

U okviru „Tamburaške večeri” nastupilo je pet tamburaških orkestara: Sremska banda (SM), Stara Promenada (SM), Jurke&Co (SM, NS, ZR), Da ne umre tambura (Šašinci) i Tamburaški orkestar Budimir Stanković (Beograd, Sremska Mitrovica, Pančevo, Kikinda, Kruševac, Bijeljina i Berane).

Zoltan Hegediš direktor Centra za kulturu „Sirmijumart” zahvalio se svima koji su pomogli da se ovaj koncert uspešno realizuje.

Milenko Bobić etnolog po struci, svojim radom je uspešno doprinosio očuvanju tamburice i tamburaške muzike u Sremskoj Mitrovici i Sremu. Nјegovo ime ostaće zauvek upisano u temelje kulturno-umetničke scene Sremske Mitrovice – pokrenuo je rad tamburaške sekcije 1973. godine, bavio se pedagoškim radom, komponovanjem tamburaške muzike, a bio je i dugogodišnji dirigent Tamburaškog orkestra Centra za kulturu „Sirmiumart”.

„Veliko  zadovoljstvo nakon pauze od godinu dana ugostiti muzičare koji dolaze da sviraju na ovom koncertu”, istakao je Miloš Vuletić, član orkestra „Sremska banda”.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

31maj18:0019:00Mašta i snovi

31maj19:0020:00Muzičko veče sa magičnim delima španskih kompozitora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7596117.1109117.4622