Vesti

Uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i JVP „Vode Vojvodine”, zaključili su ugovor o uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Vrednost ugovora je 24 miliona dinara, od čega Sekretarijat finansira 10 miliona, a ostatak Grad Sremska Mitrovica – Gradska uprava za poljoprivredu, saopštio je načelnik te uprave Vladimir Nastović.

„To je tzv. trojni ugovor koji godinama unazad potpisujemo, a shodno konkursu koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo svake godine raspisuje za zajedničko ulaganje u održavanje kanalske mreže, kako na teritoriji cele Republike Srbije, odnosno konkretno Vojvodine tako i kod nas na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ukupno ulaganja prema ugovoru su 24 miliona dinara, od toga po konkursu 50% sufinansira Grad Sremska Mitrovica, 50% pokrajinski sekretarijat, s tim što teret PDV-a ide na Grad Sremska Mitrovica. Ovim konkursom nastavljamo redovno održavanje stanja na našem terenu što se tiče kanalske mreže, sve je predviđeno elaboratom kojim smo konkurisali i ono što je isto bitno, tim elaboratom smo obuhvatili sve intervencije na osnovu prigovora naših građana i ovim konkursom to će biti u toku godine izregulisao. Elaboratom su tačno predviđeni radovi u mačvanskom i sremskom delu, ono što je najvažnije nastavlja se redovno održavanje, a to je naravno Laćarak, Martinci, Kuzmin, to je najvažniji deo naše teritorije, odnosno najobimnije što se tiče hektara poljoprivredne površine i samim tim i kanalske mreže. To je nastavak radova i redovno održavanje, a sve ostalo su intervencije, dakle Divoš, Manđelos, Ravnje, Noćaj, Salaš Noćajski, to su sela gde ćemo intervenisati kad je potrebno. To će biti sve do kraja godine regulisano, urađeno, na terenu snimljeno, obiđeno, iskontrolisano i naravno finansijski zatvoreno”, rekao je načelnik Nastović.

Radovi na uređenju kanalske mreže će se izvesti u katastarskim opštinama Ravnje, Laćarak, Šašinci, Noćaj, Divoš, Martinci, Manđelos, Salaš Noćajski i Кuzmin, shodno prijavi na Кonkurs.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158