Vesti

„Umetnost zaštite životne sredine” na kamionu „Komunalija”

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Komunalije” predstavilo je kamion za prikupljanje i odvoz otpada brendiran pobedničkim radovima likovnog  konkursa „Umetnost zaštite životne sredine”. Ovogodišnji konkurs realizovan je u saradnji sa Eko-projekt timom i Upravom za obrazovanje kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” i Eko-projekt tim, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i omladinu, već niz godina sprovdi konkurs za likovne radove osnovaca o temama iz oblasti zaštite životne sredine. Cilj konkursa je podizanje ekološke svesti stanovnika.

U okviru Projekta „Umetnost zaštite životne sredine” prvo mesto zauzela je Tea Mitrović, učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki” II3, a drugo mesto Nikolina Kovač, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” I3.

Tamara Milković PR JKP „Komunalije” objasnila je svrhu projekta: „U okviru ovog projekta napokon je došao momenat da brendiramo kamion za prikupljanje i odvoz otpada pobedničkim radovima, dakle radovima, devojčica koje su osvojili prvo i drugo mesto prema glasovima građana. Svi prikupljeni radovi, koji su učestvovali na konkursu, bili su objavljeni na Fejsbuk stranici Komunalija još zimus. Zbog vremenskih uslova i procesa samog brendiranja jednog kamiona za prikupljanje i odvoz otpada, trebalo je pola godine ali napokon, radovi su tu. Na ovaj način želimo da prenesemo svim sugrađanima na koji način naši najmlađi razmišljaju, da sledimo njihova razmišljanja i samu brigu o zaštiti životne sredine, a posebno o očuvanju čistoće našeg grada, da motivišemo i odrasle da na taj način razmišljaju jer dečiji umovi su fantastični.”

Cilj projekata jeste da se doprinese razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i da se ukaže na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom. 

Tea Mitrović, učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki” II3, srećna je što se baš njen crtež nalazi na kamionu i kaže: „Idem u drugi razred i naslikala sam prirodu i decu kako se igraju, nisam dugo crtala taj crtež. Treba svi da čuvamo i poštujemo prirodu i da je volimo.”

Obe učenice čiji radovi su ulepšali kamion smatraju da će ovi crteži doprineti očuvanju okoline i sprečiti ljude da zagađuju životnu sredinu.

Nikolina Kovač učenica I3razreda OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” rekla je: „Nacrtala sam robote koji čiste. Treba svi da čistimo, da bude čista priroda. Nije mi bilo teško da crtam, kada sam saznala da će moj rad biti na kamionu bilo mi je veoma drago.”

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” raspisaće nov edukativni konkurs na jesen. Svi zainteresovani moći će da nađu informacije na njihovoj Fejsbuk strani ili sajtu.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142