Vesti

Radionica „Kad porastem biću spasilac”na našoj plaži

Sremska Mitrovica – U okviru manifestacije pod nazivom „Kulturno leto na Savi” pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport održana je radionica „Kad porastem biću spasilac” na Gradskoj plaži. Organizator ove nezaboravne avanture za najmlađe Mitrovčane bio je „Nintel Tim”.

Ovog leta naši najmlađi sugrađani mogu da uživaju u raznim sadržajima tokom letnjih dana. Gradska plaža je kao pravo bogatstvo našeg grada iskorišćena za još jednu zanimljivu radionicu u okviru „Kulturnog leta na Savi”. Obeležavajući Svetski dan prevencije utapanja 25. jul, mališani su imali priliku da se upoznaju sa radom spasilačke službe na Gradskoj plaži.

Prema rečima Zorana Miščevića zamenika načelnika Gradske uprave za kulturu: „Ovo je još jedna kulturno-sportska manifestacija na Savi za decu najmanjeg uzrasta, mlađeg uzrasta u kojoj će naučiti potrebne veštine kako da postanu spasioci. Oni će savladati sve te veštine i na kraju današnjeg dana dobiti i potrebne sertifikate kako bi se u nekom periodu koji dolazi, kad porastu mogli baviti tim poslom. Ovo je i jedna didaktička vežba i pokazuje veliku ljubav i pažnju i zainteresovane dece koja su danas ovde, samim tim govori o jednom kulturnom životu, Letu na Savi koje traje dugi niz dana, govori o našoj lepo uređenoj plaži i dobro organizovanim događajima.”

Zahvalio se svima koji su dali doprinos u organizaciji ove radionice, posebno „Nintel Timu” i učesnicima. Tokom ove radionice, deca su kroz razgovor sa spasiocima mogla da nauče o čemu treba da vode računa prilikom kupanja u reci, kao i o tome na koji način može da se spase ljudski život.

Po završetku radionice, učesnicima su uručena uverenja, odnosno sertifikati o savladnim veštinama neophodnim za spasioca u vodi.

Tokom letnjih dana na Gradskoj plaži bile su organizovane raznovrsne aktivnosti, različite kreativne radionice, predstave za decu, koncerti i drugo. Okupili su velik broj dece učesnika koji su uživajući u prirodi naše plaže slikali, pevali, igrali, pravili figure od peska.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988