Vesti

Predsednica Vlade Brnabić sa potpredsednikom Nedimovićem posetila Bešenovo i Velike Radince

Bešenovo – Ana Brnabić premijerka Srbije zajedno sa Branislavom Nedimovićem potpredsednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posetila je Bešenovo i Velike Radince. Domaćini su im bili Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice sa saradnicima, predsednici tih mesnih zajednica kao i mnogobrojni meštani.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetili su Bešenovo gde su obišli prostorije mesne zajednice i seosku ambulantu.

Boraveći u poseti Velikim Radincima razgovarali su sa meštanima o tome šta im još nedostaje u selu. Potom su zajedno sa sveštenikom Duškom Marjanovićem obišli crkvu Svetog arhangela Gavrila.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je tokom obilaska ova dva sela u Sremu: „Presrećana sam što sam danas sam što sam ovde, obišla sam nekoliko sela na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i ovo je najlepši deo mog posla da putujem po Srbiji, da razgovaram sa ljudima, da čujem kako ste vi zadovoljni time kako mi radimo, da li vidite zaista rezultate, šta je ono što dodatno treba da uradimo i da čujem od vas šta su prioriteti. Videla sam danas i neke nove lokalne i regionalne puteve koje smo uradili. Videla sam nove ambulante koje smo završili, crkve koje smo popravili, rekonstruisali po selima i znam koliko to ljudima znači. Razgovarala sam sa ljudima o domovima kulture u mesnim zajednicama, razgovarala sam sa njima o osnovnim školama, o vrtićima i znam šta je ono što je dodatno potrebno, da bi se poboljšao kvalitet života svih nas u Srbiji. Znam da je u mnogim mestima još problem vodosnabdevanje i to je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu.”

Meštani ova dva sela, kako Bešenova, tako i Velikih Radinaca, iskazali su svoje potrebe, šta je to što im nedostaje da bi se poboljšao kvalitet života, bilo je reči i o najvećim problemima koji ih trenutno muče. Kao nedostatak naveli su nefunkcionalan dom kulture, odnosno nepostojanje doma kulture u svojim mestima.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291