Vesti

Održana prva radionica za rešavanje animalnog otpada na teritoriji grada

Sremska Mitrovica – Prva radionica za rešavanje animalnog otpada za teritoriju grada Sremska Mitrovica u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom” održana je veoma uspešno  u četvrtak 8. jula u sali Gradske kuće.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica. Na ovoj prvoj, od dve predviđene radionice, okupili su se veterinari, veterinarski inspektori, farmeri, komunalne službe kojima su se obratili gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, predstavnik Odeljenja za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije Nebojša Vraneš i menadžer projekta Dušan Filimonović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici PKS Srema i Agencije za Ruralni razvoj Srema kao i direktor najveće i najmodernije kafilerije u Srbiji „Energozelena” iz Inđije.

Predavači na radionici bili su Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu sa temom: Sporedni proizvodi životinjskog porekla i načelnik Zoohigijenske službe pri JKP „Komunalije” Srećko Čupić sa temom: Uloga Zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza i Dušan Filimonović projektni menadžer sa temom: Android aplikacija za evidentiranje i odlaganje otpada  životinjskog porekla sa korisničkim uputstvom. 

Sledeća radionica će se održati u oktobru i planirano je da budu pozvani samo predstavnici individualnih gazdinstava stočara sa teritorije grada.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988