Vesti

Objavljen lokalni konkurs za osiguranje useva

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja u 2021.godini.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja – ratarske, povrtarske, voćarske, vinogradarske proizvodnje i umatičenih životinja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica pozvala je sve zainteresovane da konkurišu i objasnila proceduru: „Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica danas je raspisala Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava na ime osiguranja višegodišnjih zasada plodova, useva i životinja. Ovaj konkurs je otvoren do 15. novembra 2021. godine, a iznos sredstava koji je opredeljen za dodelu po ovom konkursu iznosi 2,7 miliona dinara. Po jednoj prijavi maksimalan iznos sredstava je 20.000 dinara, odnosno procentualno 20% od uplaćene premije osiguranja koje su naših poljoprivrednici uplatili na ime premije osiguranja, mogu da dobiju dakle 20 procenata od toga, a maksimalno do 20.000 dinara. Sve potrebne informacije moguće je dobiti u Agenciji za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica gde će im ujedno i zaposleni pomoći prilikom popunjavanja obrasca. Ovo je mera koja se primenjuje godinama unazad, prošle godine su poljoprivrednici pokazali veliku zainteresovanost, imali smo preko 300 prijava i za te namene je izdvojeno 2,2 miliona dinara.”

Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje po konkursu (koji je predviđen za ove namene) je 2,7 miliona dinara. Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od vrednosti plaćene premije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na premiju neživotnog osiguranja. Maksimalni iznosi sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja poljoprivrede po jednoj prijavi iznosi 20.000,00 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koja se nalaze u aktivnom statusu, i koja su kod društva za osiguranje osigurana od rizika.

Prijave na konkurs se podnose do 15. novembra 2021. godine.

Sredstva po ovom konkursu mogu se koristiti kumulativno sa podsticajnim sredstvima koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede za istu namenu.

Dodatne informacije u vezi konkursa mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica ili putem telefona 022/610-573.

Tekst konkursa, i konkursna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije.

Najava događaja

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7748117.1262117.4776