Vesti

Kontrola kretanja plovila na Savi i rada objekata uz gradsku plažu

Sremska Mitrovica – Pipadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici od danas kontrolišu kretanje plovnih vozila na reci Savi u Sremskoj Mitrovici i rad objekata uz gradsku plažu. U narednih sedam dana kontrola će biti preventivna uz davanje upozorenja prekršiocima, nakog tog  perioda primenjivaće se represivne mere.

Policijska ispostava u Sremskoj Mitrovici počinje kontrolu kretanja plovila na reci Savi i rada objekata uz gradsku plažu, za područje Grada Sremska Mitrovica. Cilj ovih aktivnosti je povećanje bezbednosti svih koji borave na reci Savi u toku kupališne sezone, posebno korisnika gradske plaže.

Milan Marković, komandir Policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici rekao je: „Danas smo sa obale porinuli čamac policijske ispostave koji će vršiti preventivnu aktivnost u narednih nekoliko dana, upozoravanje vlasnika, odnosno upravljača plovila o propisima koji su obavezni da plovilo bude bezbedno na reci Savi. Nakon preventivnog perioda od sedam dana, od 1. jula odnosno danas, pa do 7. jula, počećemo represivne aktivnosti, odnosno pojačanu kontrolu da li upravljači čamaca, odnosno plovila poseduju dozvole, da li su čamci registrovani, da li su lica pod dejstvom alkohola ili ne, što je jako važno za bezbednost učesnika na reci. Intencija je da se ova akcija nastavi do kraja letnje sezone, kako bi se sve učinilo što bezbednije plivačima na reci Savi i kako bi se približili građanima na ovaj način.”

Službenici koji će upravljati patrolnim čamcem obučeni su i biće dostupnih ovde svakodnevno za obraćanje bilo koje vrste građanima, dodao je komandir Marković, a najpre uživaocima gradske plaže. Otkrivanje prekršaja će se vršiti na način kako je to zakon definisano i o tome će biti sačinjavan adekvatan pisani trag.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988