Vesti

Grad organizovao proslavu u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima

Sremska Mitrovica – Proslava u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima uključenim u kovid sistem održana je u organizaciji Grada Sremska Mitrovica, u bašti Hotela „Srem”. „Imuno Party” je održana samo sa jednim ciljem – da herojima u belim mantilima pokažu da su svesni šta su uradili za sve nas.

U znak zahvalnosti medicinskim radnicima koji se više od godinu danas bore protiv pandemije koronavirusa održana je proslava u našem gradu.

Miroslav Jokić, rukovodilac stručno – operativnog tima za imunizaciju rekao je: „Večerašnji događaj jeste mali znak zahvalnosti Grada Sremska Mitrovica svim zdravstvenim radnicima, koji su poslednjih 15 ili 16 meseci učestvovali i bili na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa kovid 19. Zaista im dugujemo veliku zahvalnost, jer su se neizmerno dali u ovoj borbi, sa ciljem da zaštite svakog građanina na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Svi radnici koji su bili u kovid odeljenju, takozvanoj crvenoj zoni, kovid ambulanti, kontrolnom kovid pregledu danas se nalaze ovde. Na ovaj način želimo da im odamo jedno priznanje za borbu koju su vodili”.

Miroslav Jokić se posebno zahvalio svom timu za imunizaciju, zdravstvenim radnicima, zaposlenima u Gradskoj upravi i volonterima Kancelarije za mlade.

Dok smo u protekih godinu dana prolazili lične i kolektivne tragedije, dok smo u krugu porodice i rodbine ali i sami sa sobom ponaosob, preživljavali agoniju koju je donela pandemija koronavirusa, teret svakog od nas poneli su na svojim leđima zdravstveni radnici.

Dr Dragan Malobabić v.d. direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica pozdravio je prisutne i u ime kolega koji od marta prošle godine nisu rekli ne: „Mnoge od njih nisam dugo video i sad ih prvi put vidim bez skafandera i našminkane, doterane, i izuzetno mi je drago što smo se ovde skupili. Nije ovo prva kriza kroz koju je bolnica prošla i uvek su zdravstveni radnici časno stajali ispred svojih sugrađana. Ali ovo je prvi put da se na ovakav način obeležava, još jednom želim da zahvalim lokalnoj samoupravi i ustanovi za izvršenje zatvorskih sankcija koje su nam omogućile da se ovde skupimo. Još bih jednom istakao da su nas pored toga, država, ministarstvo, sekretarijati izuzetno podržali u ovoj borbi koja nam se desila i za koju se nadam da je iza nas. Ništa od ovoga svega ne bi bilo bez velike podrške lokalne samouprave, prvenstveno Grada Sremska Mitrovica i svih sremskih opština koje takođe nikada nisu rekli ne, na bilo koji zahtev bolnice reagovali su brzo. U najkraćem mogućem roku imali smo sve što nam treba, čak je išlo dotle da smo sami proizvodili i alkohol. Na naš zahtev u jednom periodu KPD je preuzeo proizvodnju maski, skafandera, tako da još jednom želim da se zahvalim za ono što su učinili za nas”.

Dr Malobabić je još jednom sve pozvao da se vakcinišu poručivši da je 53 % Mitrovčana vakcinisano, što je jedan od najboljih rezultata u Srbiji, ali je potebno bar 70 % ili 80 % da sigurno ne strepimo od eventualno još jednog talasa.

Kako je izjavila dr Nada Petković Zec, direktorica Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica: „Funkcionisanje Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica prvenstveno se zasnivalo na timskom radu, kako u rukovođenju tako i na nivou rada medicinskih sestara i tehničara i pokazao se kao bitan i važan. Samo na taj način smo mogli da postignemo pravi rezultat, a to je da očuvamo javno zdravlje u zajednici. Radilo se neprestano, danu, noću, hrabro, požrtvovano i naravno bez obzira na postojanje rizika po lično zdravlja pojedinca. Ovom prilikom bih se zahvalila svim zdravstvenim radnicima, mojim saradnicima, zahvalala bih se i Gradu Sremska Mitrovica, kao i medijima koji su sve vreme bili uz nas i prenosili svaku našu informaciju do našeg svakog sugrađanina.”

Direktorica Zec naglasila je da ovo nije bila laka godina za bilo koga u zemlji i širom sveta. Situacija je bila komplikovana ali život mora da ide dalje.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291