Vesti

Drugi „Imuno Party” u znaku zahvalnosti volonterima i zdravstvenim radnicima

Sremska Mitrovica – Održan je drugi „Imuno Party” posvećen volonterima Kancelarije za mlade i zdravstvenim radnicima uključenim u kovid sistem. Proslava je održana sinoć u bašti hotela „Srem” u organizaciji Grada Sremska Mitrovica.

Grad Sremska Mitrovica iskazuje zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i saradnicima, kao i nemedicinskom osoblju koji rade u kovid sistemu i koji svakodnevno svojom posvećenošću i požrtvovanjem daju neizmeran doprinos zajedničkoj borbi protiv koronavirusa. Zahvalnost iskazuju i volonterima Kancelarije za mlade svima koji su mnogo uradili kada je bilo vanredno stanje.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo je povodom ove proslave rekao: „Zaista ne znam, koju reč da upotrebim, koja već nije upotrebljena, a tiče se naših medicinskih radnika. Tu ubrajam i lekare, i medicinske sestre, i vozače, i spremačice, administrativne radnike koji su zaista proveli sate i sate na kovid odeljenjima i kovid ambulantama, rizikujući svoje živote, a definitivno spasavajući naše živote. Jedino mogu da dodam jedino veliko, veliko hvala u svoje ime, drago nam je da su tu za nas, lečili su nas, bili su tu, tu su još uvek i nadam se da će ubuduće biti u korist javnog zdravlja naših Mitrovčana. Hoću da pomenem jednu grupu mladih ljudi, volontera Kancelarije za mlade koji su od prvog dana bili uz krizni štab, u odbrani od kovida 19, u kol-centru gde su radili u korist najstarijih, koje su posećivali i davali sredstva za higijenu i dezinfekciju, nosili im plate, penzije i sve kućne potrepštine. Kada je počela imunizacija, mogli ste ih videti na vakcinalnim punktovima, tako da oni nisu odustali od namere da se celi daju u zaštitu javnog zdravlja naših Mitrovčana. Ne zaboravite, da su oni srednjoškolci, da su imali obaveze u školi, iako je bila u onlajn formatu, imali su obaveze učenja i vrlo malo slobodnog vremena. To vrlo malo vremena nisu posvećivali jedni drugima, nego su brzo hrlili u krizni štab ili na vakcinalne punktove da pomognu našim sugrađanima. To im Sremska Mitrovica nikad neće zaboraviti, kao uostalom i medicinskim radnicima. Drago mi je da je volontera sve više i više i Mitrovica u  budućnosti ne treba da se boji, Mitrovica ima snagu, ima snagu u tim zrelim ljudima, u našim volonterima”.

Ovaj prijem je jedan od načina da Grad iskaže poštovanje prema medicinskim radnicima i posebno volonterima, s obzirom da su tako mladi i tako savesni i toliko društveno odgovorni i da su za primer čak i starijima, dodaje Ševo.

„Drago mi je što je Grad prepoznao zalaganje svih volontera, posebno volontera Kancelarije za mlade u okviru prvog kol-centra prošle godine, kao i ove godine na vakcinalnim punktovima. Volonteri su oduševljeni pozivom na ovu proslavu koju je Grad organizovao u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u procesu imunizaciji i kovid sistemu”, rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade Biljana Matić.

Grad je proslavom iskazao zahvalnost svim volonterima Kancelarije za mlade, zdravstvenim radnicima, kao i svima koji rade u kovid sistemu, istakavši da su oni pravi heroji i junaci ovog vremena.

Načelnik Opšte medicine Doma zdravlja dr Adil Elhag rekao je da su se rado okupili na proslavi povodom smirivanja situacije vezane za kovid infekciju u Gradu Sremska Mitrovica, koja je organizovana od strane lokalne samouprave i dodao: „U proteklih godinu i više dana lokalna samouprava nam je davala je veliku podršku u logistici, nalaženju zaštitne opreme i opreme koja je neophodna za lečenje naših pacijenata. Zdravstveni radnici su svojim trudom i radom dali maksimum u lečenju pacijenata i dovođenju u situaciju da smo sad blizu kolektivnog imuniteta. Poslednjih par dana, čak više od 7 dana u kovid ambulanti nemamo pozitivnih na kovid 19 infekciju. Hteo bih svima da se zahvalim koji su učestvovali u ovoj borbi u borbi protiv kovida odnosno u borbi protiv pošasti 21. veka.”

Neizmerno im hvala, poručuju gradske vlasti i svi građani.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176