Vesti

Održavanje plaže za vreme kupališne sezone

Sremska Mitrovica – Kupališna sezona je počela i Javno komunalno preduzeće „Komunalije” preduzima sve mere održavanja plaže u letnjem periodu. Postavljen je nov mobilijar, nasut pesak, ima dosta novina i sadržaja kako bi naši sugrađani mogli da provedu prijatno leto na Savi.

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” u skladu sa Gradskom odlukom o održavanju plaže i Programom državanja plaže izvršilo je sve pripremne radove u proteklom periodu, počevši od 20. maja 2021. godine, rekao je Radoslav Jevremović, direktor tog preduzeća.

„U maju smo izvršili nasipanje peska i izmenu određenog mobilijara na plaži. Tehnički prijem plaže izvršen je 11. juna, kada je bila gradska komisija koja je pregledala plažu i utvrdila da plaža od tog datuma može da radi normalno i nesmetano. U tom proteklom periodu uradili smo sve potrebne nabavke i sproveli tendere kao javno komunalno preduzeće koji su nam bili naloženi od strane grada Planom i programom. Ono što je najbitnije jeste da i ove godine na plaži u skladu sa odlukom imamo spasioce, imamo pet spasilaca u vremenskom periodu od 10:00 do 20:00 časova svakog dana, dakle sedam dana u toku nedelje. Četiri spasioca se nalaze na samoj obali, jedan spasilac se nalazi na vodi”, rekao je direktor Jevremović.

„Takođe smo uradili nabavku sredstava za analizu vode koju radi Higijenski zavod i u proteklom periodu je vršena prva anliza vode, pre prijema gradske plaže i voda na gradskoj plaži je ispravna za kupanje. Zdravstvene usluge su dostupne za vreme rada plaže od 10 do 20 časova i ono što je jako bitno je da na samoj plaži imamo punkt za imunizaciju protiv kovida 19. Ovom prilikom pozivam sve građane Sremske Mitrovice koji nisu, da dođu na plažu i izvrše imunizaciju u narednom periodu. Pored toga izvršena je zamena mobilijara na plaži, stolovi i kante zamenjeni su novima, postavljena je nova teretana na gradskoj plaži, zamenjen je pesak na odbojkaškom terenu i kompletna mreža oko odbojkaškog terena. Grad Sremska Mitrovica opredelio je sredstva od 10 miliona za ove zadatke i u skladu sa Planom i programom održavanja plaže”, dodao je Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije”.

Pozvao je građane Sremska Mitrovica i okolnih naseljenih mesta da dođu i posete plažu i da provedu jedno lepo leto na sremskomitrovačkoj plaži.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988