Vesti

Obnovljen put prema Bešenovu i ključan alternativni pravac prema Fruškoj gori

Bešenovo – Saobraćajnica prema naseljenom mestu Bešenovo, u potpunosti je rekonstruisana. U toku je postavljanje habajućeg sloja na put koji je i ključan alternativni pravac prema Fruškoj gori. Završetak radova obišao je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić sa saradnicima.

Izvode se završni radovi na rekonstrukciji saobraćajnice iz putnog pravca Veliki Radinci, prema Bešenovu i Šuljmu. U toku je postavljanje habajućeg sloja, nakon čega će stanovnici naseljenog mesta Bešenovo dobiti jednu savremenu saobraćajnicu.

Grad Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim organima, nastavlja da ulaže u infrastrukturu.

Put prema Bešenovu i Šuljmu će moći da se koristi, zahvaljujući kompleksnosti radova koji su izvedeni, dugi niz godina, prema rečima Miroslava Jokića, načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Načelnik Jokić je još rekao: „Ovaj projekat nije važan samo zbog stanovnika naseljenog mesta Bešenovo, već je važan zato što je to ključan alternativni pravac prema Fruškoj gori, a Fruška gora postaje ozbiljan turistički potencijal kako za Republiku Srbiju, tako i za Opštinu Sremska Mitrovica. Vrednost radova je 92 miliona dinara i u potpunosti ih je finansiralo Javno preduzeće „Putevi Srbije” sa kojim Grad Sremska Mitrovica ima dugogodišnju saradnju i to javno preduzeće zahvaljujući potpredsedniku Vlade Branislavu Nedimoviću ulaže već godinama ozbiljna sredstva u revitalizaciju putne infrastrukture na teritoriji naše opštine. Ključne stvari koje su urađene, ne samo što je izvršena rekonstrukcija, već i proširenje postojeće saobraćajnice, zatim ojačavanje nosećih slojeva saobraćajnice i sada planum kolovoza iznosi osam metara, to znači šest metara asfalta i po metar bankine sa svake strane, što govori o tome da je ovo zaista postala jedna ozbiljna i pre svega, bezbedna saobraćajnica.”

„Na kraju, radiće se kanalska mreža za odvođenje voda čime će se dodatno obezbediti dugotrajnost pomenutog kolovoza, odnosno saobraćajnice. Radovi su trajali oko dvadesetak dana, urađeni su zaista vrlo brzo, profesionalno i efikasno izvodilo ih je preduzeće „Sremput” iz Rume koje već godinama takođe izvodi radove na saobraćajnoj infrastrukturi naše opštine”, dodao je Jokić.

Rekostrisan je put u dužini od 3,2 kilometara prema Bešenovu. Na toj trasi zamenjen je asfaltni sloj, ojačana kolovozna konstrukcija, prave se i nove bankine, a kanali za odvonjavanje će biti  kompletno rekonstruisani.

Ovim projektom rešen je dugogodišnji problem meštana, prema rečima Dragoljuba Laketića, predsednika Mesne zajednice „Bešenovo” i znatno se poboljšava kvalitet života.

„Mi, meštani i ja kao predsednik mesne zajednice smo beskrajno zahvalni svim ljudima koji su ovo završili što su nam i obećali. Urađeno je sve po projektu i kako je dogovoreno, što će mnogo poboljšati kvalitet života u selu Bešenovu, i dobro je i za sve koji dolaze i prolaze. Put je fantastičan, proširen je, više ne moramo da se sklanjamo kad idemo ovim putem, širina je šest metara, ostaju još da se urade ivičnjaci, tako da je sve fantastično, po projektu, po dogovoru. Meštani su prezadovoljni i ovom prilikom ih pozivam na jedno druženje u ponedeljak, hoćemo da proslavimo dobijanje ovog puta. Za nas je ovo, mogu slobodno da kažem, jedna istorijska stvar, prekretnica sela, selo dobija bukvalno jednu stasvim drugu sliku. Meštani me pitaju u šali, kad dobijamo migove, jer ovde avion može da sleti, tako je dobro urađeno, kvalitetno, nemamo nikakvu zamerku. Beskrajno smo zahvalni ponovo kažem i to je to”, istakao je Laketić.

Rekonstrukcijom ovog putnog pravca poboljšaće se kvalitet saobraćaja, i bezbednost učesnika u saobraćaja, pre svih, stanovnika naseljenih mesta Bešenovo i Šuljam, a i svih drugih koji koriste ovaj putni pravac.

Danijel Veselinović, predsednik Mesne zajednice „Šuljam” zahvalio se izvođaču radova i lokalnoj samoupravi na svoj podršci i pomoći u realizaciji projekta asfaltiranja i uređenja saobraćajnice prema Velikim Radincima.

„Ova investicija mnogo znači za meštane našeg sela jer smo dobili jako kvalitetan put i brzu saobraćajnicu tj. brzu komunikaciju sa gradom. Upravo smo počeli radove na uređenju prilaza svakom domaćinstvu, što podrazumeva da ćemo svakom domaćinstvu betonirati prilaz kako bi lakše mogli da uđu mašinama i automobilima u svoje dvorište. Ova inicijativa naišla je na pozitivan odjek među meštanima što je meni lično zadovoljstvo. Ove nedelje očekujemo i posetu potpredsednika Vlade gospodina Branislava Nedimovića bez čije podrške ne bi uspeli ovako brzo da realizujemo naš projekat, hteo bih još da se zahvalim gospodinu Miroslavu Jokiću koji je danonoćno bio s nama na terenu. Upravo smo dogovorili sa ministrom Nedimovićem i načelnikom Jokićem da treba ove godine da renoviramo crkvu, plan nam je da uradimo i jednu malu kapelu na našem groblju i da organizujemo što bolje možemo ovo naše malo mesto”, rekao je Veselinović.

Rekonstrukciji ovog puta jedna je od najvećih investicija u ovako malo mesto, kao što je Šuljam. To mnogo znači za stanovnike, put je bio star i dotrajao, a ovo će znatno poboljšati kvalitet života meštana fruškogorskih sela.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176