Vesti

Maturske večeri krajem juna u organizaciji Grada

Sremska Mitrovica – Slaviće se završetak škole, a maturske večeri organizovaće Grad Sremska Mitrovica, za svih šest mitrovačkih srednjih škola. U Sremskoj Mitrovici je vakcinisano preko 50% populacije, stoga je prema rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, Grad Sremska Mitrovica odlučio da preuzme kompletnu organizacionu i finansijsku odgovornost za proslavu maturskih večeri.

Učenici čekaju kraj školske godine koja se za maturante gimnazija i učenike četvrtog razreda srednjih stručnih škola polako privodi kraju. Srednjoškolci nestrpljivo očekuju i proslavu svoje maturske večeri.

Situacija usled pandmije virusa korone promenila se od prošle godine, pa će ovog juna korak u svet odraslih biti proslavljen u velikom stilu, svečanim haljinama i odelima i proslavama. Malo kasnije nego prethodne i ova generacija maturanata imaće svoje veče za nezaborav.

Kako će izgledati proslave maturskih večeri rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić: „Matursko veče je proslava koja se pamti čitavog života, te proslave učenici završnih razreda srednje škole iščekuju s nestrpljenjem, njima se obeležava završetak jedne faze školovanja mladih ali i početak životne epohe. S obzirom na brojna ograničenja usled pandemije virusa kovid-19 koja traje već godinu i po dana, prošle godine je čitava jedna generacija maturanata ostala uskraćena za proslavu maturske večeri, a uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja se poboljšava i činjenicu da se nalazimo u povoljnoj imuno fazi kad proces masovne imunizacije u našem gradu teče na zadovoljavajućem nivou i da je preko polovine punoletnih Mitrovčana vakcinisano, Ggrad Sremska Mitrovica doneo je odluku da dozvoli organizovanje srednjoškolskih maturantskih večeri i da na sebe preuzme kompletnu finansijsku i organizacionu odgovornost. Organizovaće se tako da maturanti ove godine neće snositi nikakve troškove što se tiče proslave maturantske večeri, proslave će organizovati Grad Sremska Mitrovica. Ima ukupno 840 maturanata iz šest škola, s tim što će pet maturanata Muzičke škole „Petar Krančević” proslaviti zajedno sa Mitrovačkom gimnazijom.”

Proslave će se organizovati tokom pet večeri u drugoj polovini juna meseca, u letnjoj bašti Hotela i restorana „Srem”, a u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje i Gradske uprave za kulturu i sport. 

Dok teku pripreme za maturu, u školske klupe vraćaju se narednih nedelja i mali i veliki maturanti zbog polaganja maturskih ispita. A posle njih svi ostali đaci koji žele da poprave ocene, ali uz poštovanje preporuka i mera zaštite.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929