Vesti

Kviz za đake prvake „Au što je škola zgodna”


Sremska Mitrovica – Kviz za đake prvake „Au što je škola zgodna” održan je u organizaciji  Dečjeg odeljenja Biblioteke „Gligorije Vozarović”, u amfiteatru Gradskog parka. U kvizu je čestvovalo 60 prvaka iz svih osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici koji su se takmičili u znanju, veštinama i talentima.

Đaci prvaci takmičili su se u znanju, veštinama, recitovanju, pevanju i likovnom izražavanju. Tema kviza je škola i drugarstvo, odnosno stečeno znanje u prvom razredu.

Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje pozdravio je vraćanje ovakvih manifestacija ponovo u javni život grada, naročito to što su našli rešenje da ga održe na otvorenom.

Kako je rekao načelnik Đurić: „Dečije odeljenje mitrovačke biblioteke poklanja veliku pažnju kulturno-prosvetnom radu sa svojim najmlađim čitaocima. Današnji kviz „Au što je škola zgodna” je i namenjen đacima prvacima mitrovačkih osnovnih škola koji će se takmičiti u rešavanju zadataka, pevanju, likovnom izražavanju. Kviz im je prilika da kroz igru i druženje prikažu znanje i veštine stečene u prvom razredu. Drago mi je što su nam ove godine povoljne okolnosti tako da se kviz može održati.”

Kviz je vodila bibliotekarka Dečijeg odeljenja Mirjana Delić i rekla da se Kviz za đake prvake „Au što je škola zgodna” održava se svake godine u biblioteci.

Bibliotekarka Delić je malo bliže objasnila o kakvom kvizu je reč: „Organizator ovog lepog druženja je Dečje odeljenje Biblioteke „Gligorije Vozarović”, ovo je 22. kviz po redu. ako izuzmemo prošle godine, bio bi 23. dakle niz godina unazad se održava. Kviz je posvećen kao i što i samo ime kaže đacima prvacima, ovo je pre svega jedno veliko veliko druženje učenika prvog razreda na kraju školske godine. Deca se prvenstveno takmiče u znanju i veštinama, takmiče se u recitovanju, u pevanju i ono što je najbitnije od svega druže se. Ove godine kao i svake odazvale su nam se sve mitrovačke škole, ima preko 60 đaka prvaka. Mi kao biblioteka i na kraju krajeva kao grad, volimo da je veliki odziv, da nam je lepo vreme i želimo da se lepo zabavimo družimo i da ovo ostane još jedno lepo sećenje i ovim đacima prvacima kao i ostalim generacijama.”

Za sve koji osvoje prvo, drugo i treće mesto po kategorijama pripremljene su kao nagrade diplome i pohvale.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988