Vesti

Gradska plaža zvanično otvorena

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica svake godine ulaže značajna sredstva u održavanje Gradske plaže i obezbeđuje sve uslove za funkcionisanje neophodnih službi. Kupališna sezona je otvorena, tehnički prijem plaže je urađen, a ove godine posetiocima su na raspolaganju bogatiji i raznovrsniji sadržaji u odnosu na prošlu sezonu.

Gradska plaža u našem gradu je 10. juna i zvanično počela sa radom za ovu godinu. Tokom tehničkog prijema, plažu su obišli predstavnici Grada. Pored brojnih novih sadržaja na plaži, ove godine se na samoj obali kao podloga nalazi pesak, za razliku od prethodnih nekoliko, istakli su u lokalnoj samoupravi.

„Zahvaljujući odgovornosti svih naših sugrađana koji su se vakcinisali u prethodnom periodu, naš broj vakcinisanih građana je preko 52%, zbog toga, mi ćemo ovo leto moći da uživamo na našoj prelepoj gradskoj plaži. Mislim da je ove godine još lepše nego prethodnih godina, opremljena je novim mobilijarom, tako da bih pozvala sve naše sugrađane da ovo leto provedu zajedno sa nama na gradskoj plaži. Ovde je postavljen i punkt za vakcinaciju pa možemo da spojimo i korisno i lepo. Pozvala bih naše sugrađane da prate na sajtu Grada najave za sve sportske i kulturne manifestacije koje smo planirali za ovaj letnji period,  tzv. Mitrovačko leto”, rekla je gradonačelnica, Svetlana Milovanović.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu, kao jednu od novina u ponudi sadržaja navodi teretanu na otvorenom , a napomenuo je i to da je boravak na Gradskoj plaži u potpunosti besplatan.

„Danas je završen i urađen tehnički prijem plaže za predstojeću sezonu i možemo da konstatujemo da je od danas sezona na Gradskoj plaži zvanično otvorena. Za predstojeću sezonu imamo popriličan broj noviteta i novih sadržaja, na zadovoljstvo svih naših građana. O njima smo u više navrata i govorili, svakako ono što će ovu sezonu da istakne u odnosu na prethodnu jeste da ćemo ove godine imati pesak, imamo fantastičnu spasilačku službu koja će brinuti o bezbednosti naših kupača. Imamo dosta sadržaja pre svega za naše najmlađe sugrađane, ponovo je brod eksponat, naši lokalni umetnici su se bavili ukrašavanjem cele plaže kako bi i za naše najmlađe sugrađane ambijent bio što dopadljiviji. Za iskusne sportiste i zahtevne vežbače prvi put imamo jednu ozbiljnu teretanu koju će moći da koriste potpuno besplatno. Gradska plaža je plaža svih građana Sremske Mitrovice i sredstva koja lokalna samouprava ulaže, ulaže za dobrobit svih nas. U skladu sa epidemiološkom situacijom u borbi protiv kovida-19 imamo i punkt za vakcinaciju, pre samog otvaranja imali smo dva vakcinisana građana što govori u prilog postavke ovakvog punkta jer se tokom leta život iz grada seli na ovu lokaciju i očekujemo da će ovaj punkt biti poprilično posećen. Postavljen je veliki broj kamera zbog zaštite gradskog mobilijara i svega onog što smo uradili na plaži ali i zbog bezbednosti naših građana. Očekuje nas dosta aktivnosti kao što je Državno prvenstvo u bič voleju, Prvenstvo u košarci, kulturno-umetnički program, tako da za svakog bude ponešto što će mu leto učiniti lepim i zanimljivim na našoj Gradskoj plaži”, rekao je načelnik Jokić.

Uvođenje novih sadržaja građanima će omogućiti prijatan boravak tokom cele godine na obali. Jedina plaža koja je zvanična i koja je pod nadzorom Grada Sremske Mitrovice jeste ta, najveća gde se nalazi i park sa fokusom na pratećim aktivnostima za različite korisničke grupe i uzraste.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998