Vesti

Gradonačelnica uručila nagrade đacima generacije

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović uručila je nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih mitrovačkih škola. Svečana dodela nagrada najboljim učenicima školske 2020/2021. godine održana je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Nagrađeno je ukupno 20 učenika.

Pozdravivši pristune gradonačelnica Svetlana Milovanović svima je čestitala na uspehu i poželela da nastave školovanje podjednako uspešno, kao do sad. Lokalna samouprava je danas ovom svečanom manifestacijom podržala najbolje učenike i uz materijalnu naknadu, a o tome ko je poneo titulu đaka generacije odlučila su nastavnička veća.

„Da bi bio đak generacije učenik mora da ispuni određene kriterijume tokom školovanja, a to su, pre svega odličan uspeh, primerno vladanje i nagrade na takmičenjima. Ove godine laskavu titulu đaka generacije ponelo je 20 učenika osnovnih i srednjih škola Grada Sremske Mitrovice. Lokalna samouprava je prepoznala znanje, trud, rad i zalaganje ovih mladih ljudi kojim odajemo priznanje dodeljujući im danas priznanje „Đak generacije” i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara. U ime Gradske uprave za obrazovanje i u svoje lično ime želim da čestitam svim nagrađenim učenicima,” rekao je Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Marija Simić najbolji đak u Osnovnoj školi „Branko Radičević” u Kuzminu kaže da joj je osnovna škola pružila veliku količinu znanja ali i priliku da stekne razna životna iskustva i prijateljstva. Pored ovog ogromnog uspeha u školovanju, Marija se bavi stonim tenisom i veoma je uspešna u tome.

„Nagrada za mene predstavlja jedan veliki uspeh i dalje planiram da upišem opšti smer medicinske škole ali verovatno u Novom Sadu, nekako je veći grad i smatram da ću tamo da pokažem više svog znanja. Bilo je teško doći do ove nagrade ali velika podrška mi je bila porodica i nastavnici. Išla sam na mnoga takmičenja na republičko takmičenje iz stonog tenisa u osmom razredu ali sva ostala takmičenja su bila okružni i opštinski nivo. Omiljeni predmeti su mi hemija, matematika, fizika, biologija, geografija i ostali predmeti”, rekla je Marija Simić.

Uslovi da neko bude Đak generacije su odličan uspeh (5,00) kroz sve godine školovanja, sa primernim vladanjem, mora biti Vukovac. Takođe se vrednuju diplome sa takmičenja koja organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nikola Dugošija, đak generacije Mitrovačke gimnazije podelio je sa nama svoja interesovanja i planove za budućnost: „Ova nagrada za mene predstavlja poticaj za dalje učenje i dalje uspehe u životu. Planiram da se posvetim nauci i planiram da upišem Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer Softversko inženjerstvo. Najveće uspehe tokom školovanja ostvario sam iz matematike i fizike. Nije bilo lako, bilo je puno takmičenja i vežbalo se dosta za njih”.

Da bi bio izabran za đaka generacije, učenik mora da bude dobar i požrtvovan drug, spreman da pomogne drugima, da se istakao u različitim vannastavnim aktivnostima. Đaci generacije mitrovačkih škola zahvalili su se na priznanjima i na podršci svojim nastavnicima i roditeljima i rekli da su svi vredno učili i radili tokom školovanja, da su se dobro pokazali na takmičenjima i da su nagrade u potpunosti zaslužene.

Nagrada „Đak generacije”, sastoji se od diplome i novčane nagrade u vrednosti 20.000 dinara, a na osnovu predloga Nastavničkog veća osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica ove godine izabrani su sledeći učenici:

1. ANDREJ MITROVIĆ – OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Sremska Mitrovica

2. DUŠAN  PENJAŠKOVIĆ – OŠ „Jovan Popović”, Sremska Mitrovica
3. ALEKSANDRA  JOKIĆ – OŠ „Sveti Sava”, Sremska Mitrovica
4. ANASTAZIJA KOLAUTI – ŠOSO „Radivoj Popović”, /osnovna/, Sremska Mitrovica

5. FILIP KREMIĆ – OŠ „Boško Palkovljević Pinki”, Sremska Mitrovica
6. MILANA APIĆ – OŠ „Slobodan Bajić Paja”, Sremska Mitrovica

7. SVETLANA MALETIĆ – OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”, Mačvanska Mitrovica

8. TIJANA MIRIĆ – OŠ „Triva Vitasović Lebarnik”, Laćarak

9. NINA  SAVIĆ – OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, Martinci
10. MARIJA  SIMIĆ – OŠ „Branko Radičević”, Kuzmin
11. SONJA  JOVANOVIĆ – Mitrovačka gimnazija /osnovna/, Sremska Mitrovica
12. ISIDORA KOZLINA – Muzička škola „Petar Krančević” /osnovna/, Sremska Mitrovica3. DEJAN  RADULOVIĆ – Ekonomska škola „9.maj”, Sremska Mitrovica
14. MILOŠ  KOJIĆ – Prehrambeno-šumarska i hemijska škola, Sremska Mitrovica
15. MARKO ĐENADIĆ – Srednja tehnička škola „Nikola Tesla”, Sremska Mitrovica
16. TAMARA  GRUJIĆ – Medicinska škola „Draginja Nikšić”, Sremska Mitrovica
17. MARIJA  JOVANOVIĆ – Muzička škola „Petar Krančević” /srednja/, Sremska Mitrovica
18. ANA ČAVIĆ – ŠOSO „Radivoj Popović” /srednja/, Sremska Mitrovica
19. ANA  MIHALJEVIĆ – Mitrovačka gimnazija, Sremska Mitrovica.

      NIKOLA DUGOŠIJA – Mitrovačka gimnazija, Sremska Mitrovica.


Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7171117.0683117.4195