Vesti

Završena grejna sezona

Sremska Mitrovica – JKP „Toplifikacija” okončala je grejnu sezonu posle 207 dana grejanja domova Mitrovčana. Prva faza remonta toplotnih stanica počinje već od ponedeljka, 10. maja i trajaće do 1. jula.

Grejna sezona 2020/2021. zvanično je završena 6. maja 2021. godine u Sremskoj Mitrovici, a sa grejanjem je početo 12. oktobra 2020. godine. Prema rečima direktora JKP „Toplifikacija” Slavka Sladojevića, za tih 207 dana, nije bilo prekida u isporuci toplotne energije, dakle korisnici nisu osetili nikakve probleme.

„Bilo je 15 intervencija na toplovodu, rađeno je u noćnim satima kada nije bilo isporuke grejanja, tako da iz grejne sezone izlazimo sa jako malim gubicima na toplovodnoj mreži, idemo dalje u investicije, naročito na magistralnim toplovodima gde znamo da imamo slabe tačke, koje ćemo ove godine otkloniti. Celu grejnu sezonu smo odstupali od gradske odluke kojom je grejanje bilo predviđeno od šest do 21 sat, pa smo tokom svih dana grejali od pet sati ujutru do 22 sata. Umesto predviđenih oko 31.500 megavata toplotne energije, potrošeno je oko 32.500. To, svakako, nije strašno, s obzirom na grejnu sezonu koja je umesto prosečnih 186 dana trajala 207”, rekao je Sladojević.

Krenuli su u prvu fazu remonta, prema rečima direktora, JKP „Toplifikacija”, što podrazumeva prvo čišćenje i sređivanje kotlova, sređivanje pumpnih stanica, kao i automatike. Prva faza remonta toplotnih stanica trebalo bi da traje do 1. jula, a posle kolektivnog godišnjeg odmora, od 1. avgusta radnici JKP „Toplifikacije” počinju sa drugom fazom remonta koja će biti okončana do kraja septembra.

Prošlu godinu „Toplifikacija“ je završila uspešno, ističe Sladojević, ostvarivši dobit od oko 49 miliona dinara, od čega 15 posto ide Republici, 50 odsto osnivaču, a ostalo preduzeću koje će sve da uloži u investicije.

„Ove godine planiramo velike investicije, uglavnom na magistralnim toplovodima. U naselju Kamenjar menjaćemo jednu trasu magistralnog toplovoda u dužini od oko 70 metara, tj. oko 140 metara cevi. To je produžetak radova koje smo završili prošle godine za zgrade građene za pripadnike snaga bezbednosti. Takođe, u istom naselju, zamenićemo toplovod u dvorištu broj dva. Pored toga, radićemo zamenu toplovoda od Čikasa do Kuzminske ulice, sa oko 220 metara cevi prečnika DN400, što su najveće cevi koje koristimo. Planiramo i da zamenimo 220 metara toplovoda u ulici Vase Stajića i Školskoj kod Osnovne škole „Jovan Popović”, a menjaćemo i jedan deo priključka u ulici Jevrema Vidića prema zgradama 6 i 10, gde ćemo uraditi novi toplovod kako bismo izbegli njegov prolazak kroz Modnu kuću, što je bio slučaj ranije. U zgradama će biti urađene i nove podstanice”, objašnjava Sladojević.

Nastaviće sa automatizacijom pumpnih stanica, modernizovaće i sistem za nadzor kompletnog toplovodnog sistema. Ovo preuzeće greje 240.000 kvadratnih metara, od toga 164.000 stambenog i 76.000 poslovnog prostora. Tokom prošle godine bilo je više uključenih nego isključenih korisnika, a cena grejanja neće se menjati. 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291