Vesti

Tridesethiljadita sugrađanka vakcinisana protiv kovida 19

Sremska Mitrovica – Preko 48% Mitrovčana vakcinisano je protiv kovida 19, prema podacima koje je saopštila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Na mobilnom vankcinalnom punktu kod Lidla danas je vakcinisana tridesethiljadita sugrađanka.

Masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa odvija se svaki dan i još uvek vlada veliko interesovanje Mitrovčana za imunizaciju. Danas je prvu dozu vakcine primila i tridesethiljadita Mitrovčanka na jednom od mobilnih vakcinalnih punktova.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović obišla je vakcinalni punkt kod Lidla. Pozdravila je tridesethiljaditu vakcinisanu sugrađanku i zahvalila joj se na ličnoj i društvenoj odgovornosti, u ime Grada i svih Mitrovčana.

Kako je rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica: „Danas imamo 30.000 našeg sugrađanina koji je vakcinisan što iznosi preko 48% vakcinisanih Mitrovčana, tako da smo na dobrom putu i za koji dan ćemo imati skoro pola punoletnog stanovništva vakcinisanog. To znači da ulazimo u zelenu zonu polako, danas i sutra, za ovaj vikend će biti aktivni punktovi ovde kod Lidla i na Trgu Ćire Milekića. Punkt na centralnom gradskom trgu radiće od 18 sati, pa nadalje, dokle god bude trebalo, a planiramo i za letnju sezonu jedan punkt na samoj plaži.”

Vakcinisani sugrađani misle da je vakcinacija logičan način da se rešimo ove bolesti i jedna od mogućnosti da zaštitimo sebe, svoje bliže i ostale građane. Sličnog mišljenja je i naša mlada Mitrovčanka, tridesethiljadita vakcinisana.

Dunja Bogić iz Sremske Mitrovice ima 21 godinu kaže da se oseća dobro i dodaje: „Vakcinisala sam se jer smatram da bi to poboljšalo stanje u tome da konačno nam krene normalan život pogotovo nama mladima. Htela bih ovom prilikom da pozovem i sve druge mlade ljude da se odluče na ovaj korak. Izabrala sam da se vakcinišem zbog normalnog života, da bih mogla da putujem i svakako preporučujem to svima, ko god želi, naravno”.

Svi zainteresovani Mitrovčani mogu i dalje da prime vakcinu svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 sati, na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Mobilni vakcinalni punktovi su i ovog vikenda kod Lidla i u centru grada, na pešačkoj zoni. U subotu punkt kod Lidla radi od 9 do 19 sati , a punkt na Trgu Ćire Milekića od 18 do 21 sat. U nedelju punkt kod Lidla takođe će raditi od 9 do 19 sati. Punkt na Trgu Ćire Milekića i u nedelju će biti otvoren od 18 do 21 sat.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291