Vesti

Rekonstrukcija puta prema Bešenovu i Šuljmu iz pravca Velikih Radinaca

Bešenovo – U toku je rekonstrukcija saobraćajnica iz putnog pravca Veliki Radinci, prema Bešenovu i Šuljmu. Radove je obišao načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić sa saradnicima.

Grad Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim organima, uprkos tome što je u jeku borbe protiv pandemije virusa kovid-19, nastavlja da ulaže u infrastrukturu, u ovom trenutku u saobraćajnu infrastrukturu prema rečima Miroslava Jokića, načelnika Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Obišavši radove rekonstrukcije puta od Velikih Radinaca prema naseljenom mestu Šuljam i prema Bešenovu načelnik Jokića je rekao: „Rekostrukcija puta prema naseljenom mestu Bešenovo u dužini od 3,2 kilometara, prema Bešenovu vrednosti je 75 miliona dinara i finansira je Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Na ovoj trasi se vrši kompletna rekonstrukcija u smislu zamene asfaltnog sloja, ojačanja kolovozne konstrukcije, pravljenja novih bankina i kompletna rekonstrukcija postojećih kanala za odvodnjavanje. Na taj način će se dobiti na dugotrajnosti ove saobraćajnice i pre svega na bezbednom korišćenju od strane svih njenih učesnika.”

„Saobraćajnica prema naseljenom mestu Šuljam u dužini od 3,5 kilometara, u vrednosti od 95 miliona dinara takođe je finansirano od Javnog preduzeća „Putevi Srbije” i tamo će se pored radova koji se izvode na saobraćajnici prema naseljenom mestu Bešenovo dodatno raditi proširenje sa četiri na pet metara, jer postojeća saobraćajnica ne odgovara dvosmernom saobraćaju, i na ovaj način ćemo omogućiti da svi koji koriste ovu saobraćajnicu, istu koriste na bezbedan način. Ovaj put se koristi i za teretni saobraćaj nešto više jer je u blizini kop Fabrike cementa Beočin odnosno Lafarge, samom saobraćajnicom će se dobiti na kvalitetu saobraćaja, na bezbednosti, a mi ćemo vertikalnom i horizontalnom signalizacijom uticati da učinimo saobraćaj dodatno bezbednim pre svega za stanovnike naseljenog mesta Bešenovo, a i svih onih koji gravitiraju i koriste ovaj putni pravac”, dodao je Jokić.

Dragoljub Laketić, predsednik MZ „Bešenovo” kaže da su se meštani zbog problema na ovom putu, svakodnevno obraćali u mesnu zajednicu. Naglasio je da se izgradnjom ovog puta, rešava jedan dugoročni problem i poboljšava kvalitet života meštana.

„Više puta sam rekao, da put koji se uradi znači i za prolaznika koji jednom u životu prođe tim putem, a za meštane još više. Naravno da će kvalitet života, bezbednost saobraćaja za sve meštane i naravno za sve one koji prolaze biti na mnogo višem nivou nego što je do sad bilo. Imali smo ozbiljnih problema na ovom delu puta, pogotovo u zimskom periodu kada se očisti sneg pa ispod vode ostanu rupe koje su bile ogromne, ljudi su imali štete na automobilima. Rekonstrukcijom ovog puta mi ćemo dobiti kvalitetniji život, lakše ćemo da odemo do grada. Put dobija i novi nagib, ne samo kanale sa strana, o svemu se vodilo računa, mi smo beskrajno zahvalni. Dobijamo na kvalitetu života i bezbednosti mlađih vozača. Ja bih se ovim putem zahvalio inicijatoru ovog projekta, gospodinu ministru Branislavu Nedimoviću preko kojeg  smo inicirali da se ovaj put uradi, čekali smo nekih godinu dana od samog razgovora, zahvalio bi se JKP „Putevi Srbije“ kao i Gradu Sremska Mitrovica da smo mi, malo selo dobili ovakvu investiciju koja je višemilionska”, rekao je Laketić.

Danijel Veselinović, predsednik Mesne zajednice „Šuljam” zahvalio se pre svih potpredsedniku Vlade Branislavu Nedimoviću na inicijativi za radove i što je imao sluha za probleme meštana. Danas je počela  jedna od najvećih investicija od 1988. godine u ovom mestu.

„Na putu Šuljam – Veliki Radinci počeli su radovi na podizanju starog i dotrajalog asfalta u dužini od 3,5 km i širini od 5 metara. Radi se od centra Šuljma do raskrsnice sa Velikim Radincima. To je jedna od najvećih investicija jednog ovako malog mesta, pre svega zahvaljujući potpredsedniku Vlade gospodinu Branislavu Nedimoviću i načelniku gradske uprave gospodinu Miroslavu Jokiću. Ovo mnogo znači za stanovnike, put je bio star i dotrajao, bio je 3,6 metara, sad ide na 5 metara, radi se sve novo, upravo jedna od najvećih investicija za ovo malo fruškogorsko mesto. Do tih problema je došlo što jako dugo nije ulagano u infrastrukturu i lokalna samouprava i grad spoznali su potrebe da ulože u ovo naše mesto,” rekao je Veselinović.

Radovi su počeli 25. maja i očekuje se da će u skladu sa vremenskim prilikama biti završeni u narednih mesec dana, odnosno do kraja meseca juna.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291