Vesti

Obeleženo 60 godina Osnovne škole „Jovan Popović”

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Jovan Popović” proslavila je 60 godina i Dan škole otvaranjem bine za scensko izvođenje i predstavom koju su pripremili đaci i nastavnici ove ustanove. Jubilej su dočekali u novoj, najsavremenijoj i moderno opremljenoj zgradi.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; Milan Kovačević zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice; Svetlana Milovanović gradonačelnica i mali gradonačelnik Igor Vujić sa saradnicima, načelnici gradskih uprava, direktori škola i zaposleni.

Prisutne je pozdravila Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice i kolektivu OŠ „Jovan Popović”, kao i njihovim učenicima čestitala Dan škole, jubilej 60 godina postojanja i rada. Istakla je da je ovo institucija sa dugačkom i bogatom tradicijom.

„Ovu školsku godinu su đaci i zaposleni počeli u novom objektu, a ono što dalje sledi, kao što smo i obećali je rekonstrukcija sale za fizičko. U ovoj školi deca su talentovana i u smislu umetnosti ali imamo i dobre sportiste, tako da svakako zaslužuju i ovakvu školu i ovakvu fiskulturnu salu. Salu za fizičko ćemo početi na letnjem raspustu, radovi će početi verovatno u junu, planirana je rekonstrukcija postojeće sale, sa svom opremom, pratećim objektima, kao i sa teretanom, fitnes salom i salom za stoni tenis. Zajedno sa ovim spoljnim terenima koji već postoje ćemo otvoriti jedan pravi sportsko-rekreativni kompleks koji će moći da koriste, ne samo učenici ove škole, nego bar i stanovnici ovog naselja. Još jednom im čestitam Dan škole i drago mi je što su nas iznenadili tako što su u starom delu škole napravili salu, odnosno binu za scensko izvođenje, što mislim da je takođe deci ove škole potrebno jer njihova dramska sekcija odlično radi. Drago mi je da je stara škola ostala i dalje u funkciji i da će ovaj prostor biti zaista lepo prilagođen i namenjen”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Ove školske godine đaci i zaposleni dobili su novu najmoderniju zgradu i nastava se odvija uz najsavremenju tehniku i tehnologiju. Škola je, podsetimo, dobila ime po borcu iz Drugog svetskog rata, pesniku, a kasnije i akademiku Jovanu Popoviću. Zbog epidemiološke situacije izostala je velika svečanost ali je jubilej, ipak, dostojno obeležen.

Kako kaže Slobodan Stojilković direktor škole: „Na današnji dan, pre 60 godina počela je sa radom Osnovna škola „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici. Danas proslavljamo godišnjicu i otvaramo u starom delu škole pozorišnu salu koju ćemo priključiti ovom modernom objektu koji smo otvorili prvog septembra. Da bi đaci uživali u kulturi mi smo se danas ovde sastali da otvorimo salu i da prigodnom svečanošću obeležimo 60 godina od osnivanja škole. Škola ima 825 đaka i nov objekat ima kapacitet 1.200 đaka, rađen je na 4.100 kvadrata. Ima19 kabineta najmodernije opremljenih tako da je stvarno uživanje i milina raditi u takvom objektu”.

„Svaka učionica ima interaktivnu tablu, sve je digitalno, tu su još i trpezarija, kuhinja, produženi boravak, biblioteka sa čitaonicom, soba za inkluzivni rad sa decom itd”, dodao je Stojilković.

Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar poljoprivrede i bivši đak ove škole čestitao je svim zaposlenima i učenicima Dan škole i uručio prigodan poklon.

Uz poštovanje svih preventivnih mera, na skromnoj svečanosti su, za doprinos u radu, nagrađeni svi zaposleni, kao i prijatelji i saradnici škole.

Jubilej se obeležava nekoliko dana, počeo je posetom predškolaca, budućih prvaka, u četvrtak, danas je izvedena pozorišna predstava i otvorena svečana sala, a sutra će biti upriličen Dan otvorenih vrata.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998