Vesti

Humanitarna akcija „Pesmom za život”

Sremska Mitrovica – Humanitarna akcija se realizuje sa ciljem prikupljana novčanih sredstava za dalje liječenje Nataše Nedić i Teodore Matić.

Koncert bi počeo 25. maja, to je utorak,  u 16.00 sati nastupima dječijih horova, zatim bi se predstavile vokalne grupe, solisti, bendovi, horovi i grupe starijih izvođača. 

Svako od prijavljenih učesnika će se predstaviti  programom u trajanju od 10-15 minuta a do sada imamo preko 20  prijavljenih učesnika: dječiji horovi, vokalne grupe, vokalni sastavi i solisti iz osnovnih škola “Jovan Popović”, “Sveti Sava”, “Petar Krančević”, horovi Arodisi, Krančević, Polifonika, Irida,  ali i pojedinci kao što su Aleksandra Padrov, Todora Stojinović, Aleksandar Ciganović, Jefimija, Tijana Berežni, Željko Tomašević, Sara Buček,  i drugi. Prijava je u toku i trajaće do petka, 21. maja.

Organizatori su Udruženje “Bingo”, koje vodi Luka Ivanić i Udruženje lepih umetnosti “Arodisi”, koje vodi Isidora Skuratović.

Humanitarni koncert se realizuje uz tehničku podršku Biblioteke “Gligorije Vozarović”,  Centra za kulturu “Sirmijumart” i brojnih prijatelja velikog srca. 

Nataša Nedić (32) je majka dvoje dece od sedam i četiri godine i već tri godine vodi borbu za život jer boluje od rijetkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa.

S obzirom na to da oko jedan odsto žena oboli od ovog tipa liječenje je, najblaže rečeno, otežano. 
Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primjenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri mjeseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u maju 2019. godine bolest se vratila na više mjesta, između ostalog i na oba plućna krila. Uslijedila je i druga operacija. Nataša je imala tumore u abdomenu, jedan je težio dva kilograma, na jajniku, na oba uretera i preko 20 tumora na oba plućna krila.

U julu 2019. godine izvađen je tumor od dva kilograma i brojne metastaze iz abdomena.

Svakih 21 dan Nataša prima terapiju koja košta 3000 evra. Trenutno je na pola puta do izlečenja. 

Nataši se može pomoći i  putem Fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 723 i pošaljimo SMS na 3030

Teodora Matić je djevčica koja je u aprilu napunila 6 godina. Rođena je hintim carskim rezom zbog komplikacija tokom porođaja. Imala je obmotanu pupčanu vrpcu oko grudnog koša, dobila je sepsu, ostala bez kiseonika i spletom okolnosti njen mozak je pretrpjeo oštećenje.

Dijagnostifikovana joj je spastična kvadriplegija, tj. oblik cerebralna paraliza kod koje se gubi upotreba cijelog tijela. Imla je operaciju kičme kako spriječili spazam u nogama i dr. Roditelji je vode na svakodnevne fizikalne terapije, kod defektologa a planirana je i operacija strabizma. Neophodna im je hodalica i posebno odelo koje pravilno drži telo. Jedan tretman vežni košta 84000 dinara i to za samo 6 mjeseci. 

Teodori se može pomoći i putem fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 490 i pošaljimo SMS na 3030 

POTREBNO JE DA SE SVI ZAINTERESOVANI IZVOĐAČI PRIJAVE PUTEM MEJLA umetnickoudruzenjebingo2020@gmail.com ili da se jave Isidori Skuratović na 0692071090 ili Jovanki Ivanić na 0642714676

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133