Vesti

Dan otvorenih vrata OŠ „Jovan Popović”

Sremska Mitrovica – Pametne učionice Osnovne škole „Jovan Popović” spoj su modernog i udobnog prostora, savremene tehnologije i novog iskustva učenja i obrazovanja 21. veka. Posetioci su tokom Dana otvorenih vrata mogli da vide da je moderna „Popovićeva“ škola u tom pogledu lider ne samo u našoj zemlji, već i u celom regionu.

Nastavnici i učitelji, predvođeni direktorom Osnovne škole „Jovan Popović“ Slobodanom Stojilkovićem dočekali su posetioce i pokazivali im novu zgradu, kabinete i specijalizovane prostorije za rad.

Zaposleni i đaci OŠ „Jovan Popović” dočekali su jubilej 60 godina postojanja i rada u novoj, najsavremenijoj i moderno opremljenoj zgradi. Izgradnja je započeta 2018. godine, sagrađena je za nešto manje od dve godine, prema rečima Svetlane Milovanović gradonačelnice, i otvorena u septembru prošle godine

Kako je tokom posete školi rekla gradonačelnica Milovanović: „Danas 15. maja kada je zvanično dan Osnovne škole „Jovan Popović” rukovodstvo škole, zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica organizovalo je Dan otvorenih vrata. Škola je zvanično otvorena u septembru 2020. godine, nova škola, moderno opremljena, savremena, škola koja je možemo slobodno reći i najbolje opremljena škola u regionu. Prostire se na 4.100 kvadratnih metara, ukupno ima 19 kabineta, zajedno sa trpezarijom, sa produženim boravkom i sa učionicom za decu u inkluziji. Nastavljamo dalje, kao što smo i obećali u junu mesecu ćemo početi sa rekonstrukcijom sale za fizičko i radiće se u toku letnjeg raspusta. Sala će se kompletno rekonstruisati naravno uz nabavku sve potrebne prateće opreme, a u starom delu škole će biti prateći kabineti, kao i teretana sala za fitnes i za stoni tenis. Planira se takođe i rekonstrukcija spoljnog košarkaškog terena, tako da će zajedno, taj košarkaški novi teren, teniski teren i fudbalski teren sa ovim novim kompletnim objektom činiti jedan lep sportsko-rekreativni kompleks. Sredstva za ovu investiciju u ukupnom iznosu od 105 miliona dinara, predviđena su u Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine, a jedan deo će finansirati i Grad Sremska Mitrovica”.

Dan otvorenih vrata Osnovne škole „Jovan Popović” povodom obeležavanja Dana škole i 60 godina postojanja privukao je zainteresovane da vide sve što je u ovoj školi namenjeno što jednostavnijem i uspešnijem učenju.

Dragana Vračar majka deteta koje kreće u prvi razred u septembru iskoristila je danas mogućnost da zajedno sa budućim prvakom poseti njegovu buduću školu.

Kako kaže, njeno dete će imati veoma dobre uslove za pohađanje nastave: „Upisali smo se prvog aprila, prvi smo upisali ovu školu. Oduševljeni smo školom, sve je divno, novo, savremeno. Mislim da će moje dete i sva druga deca, imati ovde najbolje uslove za učenje. Škola ima sve uslove da bude najbolje”.

Škola je otvorila svoja vrata za sve posetioce, buduće prvake i njihove roditelje, kolege prosvetne radnike, za sve koji su bili zainteresovani da vide najsavremenije kabinete, učionice i modernu interaktivnu tehnologiju za nastavu.

Da bi obrazovanje bilo savremeno ono mora pratiti inovacije u savremenim tehnologijama i koristiti ih kako bi olakšalo učenje i učinilo ga što dinamičnijim i zanimljivijim, što je ovde sprovedeno u delo.

Sve učionice su opremljene interaktivnim tablama, laptop računarima, digitalizovan je rad nastavnika sa decom u svim predmetima. Kabineti su opremljeni tako da predstavljaju pravu primenu najnovije tehnologije u obrazovanju.

Upotrebom tehnologije kao sredstva za komunikaciju učenika i profesora podiže se ne samo svest o značaju komunikacije već se i usavršavaju mnoge druge kompetencije.

Zaposleni su demonstrirali najsavremeniju tehniku, a budući učenici ove škole mogli su da crtaju u programima na novim kompjuterima, na interaktivnim tablama, upoznajući se sa budućim drugarima, učiteljima i nastavnicima.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929