Vesti

Značajna ulaganja u opremanje Opšte bolnice

Sremska Mitrovica – Povodom nabavke nove opreme i aparata Opštu bolnicu u našem gradu posetila je dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo. Resorni sekretarijat putem nedavno završenih konkursa, u opremu bolnice ulaže preko 22 miliona dinara.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica značajna je ustanova za veliku regiju kakav je Srem. Ovoj bolnici gravitira velik broj građana i traži zdravstvenu pomoć.

Dr Snežana Bojanić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo tokom posete Službi za radiološku dijagnostiku (RTG) Opšte bolnice u našem gradu, pohvalila je rad svih u toj ustanovi i rekla da Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo permanentno ulaže u nabavku opreme i aparata, kako bi bolnica bila bolja i modernija, a pacijenti dobili kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

Kako je pomoćnica dr Bojanić rekla na  konferenciji za novinare: „Pokrajinska Vlada dodelila je mitrovačkoj bolnici nešto više od 22 miliona za uređaje i opremu, ali to nisu ni prva ni poslednja sredstva koja je ova bolnica dobila i podsećam da je tokom prethodnog mandata u ovu ustanovu uloženo nešto više od 170.000.000 dinara za opremu”.

Najavila nova ulaganja s obzirom da je mitrovačka bolnica najveća zdravstvena ustanova u Sremskom okrugu. Osvrnuvši se na epidemiološku situaciju u zemlji, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo napomenula je: „Ovde se leči velik broj pacijenata od korone, te će nova oprema pomoći u njihovom lečenju, ali i lečenju drugih pacijenata, a posebno pohvaljujem direktora i menadžment ove ustanove za izuzetan, nesmetan rad u uslovima epidemije. Zadivljena sam psihofizičkim naporom koji zdravstveni radnici ulažu, ne samo u Mitrovici, već i u celoj zemlji”, dodala je dr Bojanić.

Kako je u izjavi za medije rekao prim. dr Dragan Malobabić, v.d. direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica ova ustanova je prošlog meseca dobila dva bežična digitalna detektorska panela sa printerom za radiografska snimanja. Zahvalio se zamenici na ovim značajnim ulaganjima u opremanje ustanove.

„Na poslednjem konkursu  Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo odobrena su nam sredstva za nabavku još jednog aparata za radiologiju – pokretnog  RTG aparata koji će omogućiti lakše snimanje pacijenata u bolničkim posteljama u samom Korona centru i to kod teških ležećih pacijenata, zatim nabavku ultrazvučnog aparata za ginekologiju, elektrokautera za potrebe Službe za opštu hirurgiju, kao i dva blateksa. Ukupno smo dobili 22.058.250,00 dinara”, rekao je dr Malobabić.

Po osnovu javnog konkursa  Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava vojvođanskim bolnicama za nabavku opreme i aparata, mitrovačka Opšta bolnica, krajem prošle godine nabavila je video laringoskop i RTG cev za rendgen aparat Siemens Multix Pro.

Direktor dr Malobabić je dodao još da su od Ministarstva pravde dobili specijalni mamografski sto koji će pomoći u sigurnosti punkcije dojke i savremenim načinom smanjiti traumu kod same dijagnostike.

O važnosti nabavke digitalnih panela govorila je dr Jelena Simović, načelnica Službe za radiološku dijagnostiku i tom prilikom istakla da su ovi paneli od velikog značaja za redovan proces dijagnostike, jer se pomoću njih rade sve vrste snimanja, ubrzava proces rada, slika se formira za samo dve sekunde na radnoj stanici tehničara, a nakon toga se automatski prebacuje na radnu stanicu lekara radiologa.

Dr Jelena Simović, načelnica Službe za radiološku dijagnostiku kaže: „Korist za pacijenta je nemerljiva, kvalitet slike izuzetan zbog visoke rezolucije, što daje precizniji proces dijagnostike, prisutna je niža doza zračenja što je važno za obolele u vreme epidemije, kad je često potrebno načiniti i više snimaka pluća“, objasnila je dr Simović.

Iznela je podatak da je od početka marta prošle godine (od pojave epidemije koronavirusom) do danas, urađeno oko 53.000 snimaka, od tog broja 38.000 snimaka pluća, tako da su ovi digitalni paneli od izuzetne važnosti za bolnicu, odnosno za službu radilogije, istakla je ona, ali i za pacijente.

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7252117.0764117.4276