Vesti

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica”

Sremska Mitrovica – Upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica” za radnu 2021/2022. godinu počinje 5. i traje do 31. maja 2021. godine. Prema rečima Biljane Cvijetić direktorice PU „Pčelica”, ove godine upis dece će se raditi elektronskim putem, a samo izuzetno, neposredno, u objektu „Maslačak”.

Prijava za upis dece u Predškolsku ustanovu „Pčelica“ može se podneti elektronskim putem na nacionalnom portalu eUprava Republike Srbije euprava.gov.rs.  Kako je rekla Biljana Cvijetić direktorica Predškolske ustanove „Pčelica” ove godine upis dece počinje posle praznika i radiće će se u skladu sa Pravilnikom o upisu dece i radu upisne komisije u toj ustanovi i to elektronskim putem, a samo izuzetno, neposredno, u objektu „Maslačak”, Bulevar Konstantina Velikog broj 10 u Sremskoj Mitrovici.

Direktorica Biljana Cvijetić objasnila je način upisa: „Svi roditelji koji žele da podnesu prijavu za upis dece u našu predškolsku ustanovu mogu to učiniti elektronskim putem preko nacionalnog portala e-Uprava, oni roditelji, koji iskoriste ovu mogućnost, neće biti u obavezi da pribavljaju potrebnu dokumentaciju, odnosno izvod iz matične knjige rođenih, kao i potvrdu o zaposlenju jer će to sistem obaviti umesto njih. Portal je povezan sa matičnom službom, sa PIO fondom, dakle sistem će to uraditi umesto roditelja. Pozivam sve roditelje da iskoriste ovu mogućnost elektronskog upisa, za oni koji ne budu, biće omogućen upis u vrtiću „Maslačak”, tokom celog maja svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 12:00 sati. Tu će upisna komisija pomoći roditeljima da popune upisnicu, roditelji koji na ovaj način podnesu prijave, takođe neće morati da pribavljaju izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o zaposlenju jer ćemo mi na osnovu podataka koje oni unesu u upisnicu, preko portala pribaviti umesto njih, odnosno sistem će i za njih pribaviti određenu dokumentaciju. S obzirom da postoji određeni broj porodica koje pripadaju društveno osetljivim kategorijama, oni će biti u obavezi da tokom maja donesu odgovarajuću dokumentaciju u vrtić „Maslačak” kod socijalnog radnika. Dokumentacija koju će biti potrebno da donesu zavisi od statusa porodice, odnosno od grupe kojoj roditelji pripadaju. ”

„Upis dece u seoskim sredinama radiće se takođe tokom maja kod vaspitača koje rade u u selima. U okviru naše ustanove postoji devet objekata, sedam gradskih i dva prigradska objekta. Na osnovu iskustav ia informacija koje imamo iz prethodnih godina vezano za broj podnetih prijava za upis dece mogu reći da najveće interesovanje roditelja vlada za upis dece jaslenog uzrasta, tako da mi i ove godine očekujemo da broj podnetih prijava bude najviše za ovu kategoriju. Apelovala bih na roditelje koji budu podnosili prijave u vrtiću „Maslačak” da poštuju sve preporučene mere koje važe, kako za nas, tako i za sve one koji dolaze u vrtić”, dodala je direktorica Cvijetić.

Sve potrebne informacije u upisu dece, roditelji mogu dobiti u predškolskoj ustanovi putem telefona 060/8010-318 i na 060/8010-333.

Takođe sve potrebne informacije o podnošenju prijava za upis dece u predškolsku ustanovu, roditelji mogu naći na sajtu ustanove na adresi: https://pupcelica.edu.rs

Podnošenje zahteva elektonskim putem nije moguće za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije. Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici čija deca borave u ovoj Ustanovi (ranije upisana) dužni su da u periodu upisa, dakle od 5. do 31. maja obaveste svog vaspitača o daljem boravku deteta u narednoj radnoj godini ili o eventualnoj promeni objekta ili ispisivanja.

Upis dece u pripremne i mešovite grupe po selima će se izvršiti kod vaspitača na selima u maju mesecu.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158